Het Regionaal Archief Rivierenland verzamelt en beheert archieven, afbeeldingen, historische kranten, boeken en documentatie over de gemeenten Buren, Culemborg, West Betuwe, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel en Zaltbommel en over polders en waterschappen in Rivierenland.

Strip gemaakt tijdens bezoekles aan het RAR

Regionaal Archief Rivierenland

Het archief is van en voor iedereen. Een onderzoek naar je voorouders, huis, regio of iets anders in Rivierenland begint op deze website. Wij verzamelen en bewaren jouw geschiedenis in de vorm van akten, foto's, films, boeken, kranten, kaarten, en nog veel meer.

Welkom

Ben je online klaar met zoeken? Op onze studiezaal is nog veel meer te vinden. Kom gratis en zonder afspraak langs. Je bent van harte welkom van dinsdag t/m vrijdag van 9 tot half 5.

Lees dit voor je bezoek

Werkgebied van RAR

Actueel

Inventaris van het Stadsarchief van Tiel is aangepast!

In 1926-1928 werd het ‘Oud archief van Tiel’ geïnventariseerd door H.L. Driessen. Dat is inmiddels bijna een eeuw geleden! De inventaris was door deze ouderdom wat lastig te gebruiken en te lezen. Daarom is de inventaris aangepast, waarbij vooral het doel was om de indeling gebruiksvriendelijker te maken.

We staan in de top 3 voor de Gelderse Roos!

Op maandag 19 februari heeft de jongerenjury vergaderd over de 24 inzendingen voor de Gelderse Roos Prijs 2024. Ons project 'Spraakmakend Verleden' is door de jury gekozen als 1 van de 10 beste inzendingen. Na een pitch voor de jury zitten we nu zelfs in de top 3!

Bekijk ook

Verhalen van het RAR

Noem een onderwerp en er is wel iets over te vinden bij het RAR: van wolven tot carnaval en van onderduikers tot kappers. Regelmatig vertelt Ella een verhaal aan de hand van vondsten uit onze archieven. Bekijk ze allemaal op ons YouTube-kanaal.

Zoeken in archieven

Hoe doe je onderzoek in archieven?

Hoe zoek je online in archieven?

We bewaren ook jouw geschiedenis!

Archieven saai en stoffig? Welnee! Kom maar eens bij het RAR kijken. Ella leidt je rond en vertelt je wat er zo leuk is aan archieven. Maar pas op... het is echt verslavend!