Het Regionaal Archief Rivierenland verzamelt en beheert archieven, afbeeldingen, historische kranten, boeken en documentatie over de gemeenten Buren, Culemborg, West Betuwe, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel en Zaltbommel en over polders en waterschappen in Rivierenland.

Borduurpatroon

Regionaal Archief Rivierenland

Het archief is van en voor iedereen. Een onderzoek naar je voorouders, huis, regio of iets anders in Rivierenland begint op deze website. Wij verzamelen en bewaren jouw geschiedenis in de vorm van akten, foto's, films, boeken, kranten, kaarten, en nog veel meer.

We helpen je graag!

Klaar met je online onderzoek? Op onze studiezaal is nog veel meer te vinden. We zijn open van dinsdag t/m vrijdag van 9 tot 16.30 uur.

Lees dit voor je bezoek

Werkgebied van RAR

Actueel

We staan in de top 10 voor de Gelderse Roos

Op maandag 19 februari heeft de jongerenjury vergaderd over de 24 inzendingen voor de Gelderse Roos Prijs 2024. Ons project 'Spraakmakend Verleden' is door de jury gekozen als 1 van de 10 beste inzendingen.

Eef de Graaf exposeert bij het RAR

Tot eind maart kun je bij het RAR een kleine selectie van het werk van de Tielse beeldend kunstenaar Eef de Graaf bewonderen. Gratis, van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.30 uur.

Bekijk ook

Verhalen van het RAR

Noem een onderwerp en er is wel iets over te vinden bij het RAR: van wolven tot carnaval en van onderduikers tot kappers. Regelmatig vertelt Ella een verhaal aan de hand van vondsten uit onze archieven. Bekijk ze allemaal op ons YouTube-kanaal.

Zoeken in archieven

Hoe doe je onderzoek in archieven?

Hoe zoek je online in archieven?

We bewaren ook jouw geschiedenis!

Archieven saai en stoffig? Welnee! Kom maar eens bij het RAR kijken. Ella leidt je rond en vertelt je wat er zo leuk is aan archieven. Maar pas op... het is echt verslavend!