MijnStudiezaal.nl

MijnStudiezaal.nl, uw persoonlijke online omgeving voor historisch onderzoek!

Hoe begin ik?
De eerste stap is het aanmaken van een gratis account. Hiervoor klik je linksboven op de pagina www.mijnstudiezaal.nl op Registreren. Bij het aanmaken van een account zijn je naam, e-mailadres en een wachtwoord verplicht. De andere gegevens zijn niet verplicht; je kunt deze op een later moment nog toevoegen. Na het invullen van de gegevens, klik je op Registreer. Vervolgens krijg je een automatisch gegenereerde e-mail met een activeringscode. Klik op die code om je account te activeren.

inloggen mijn studiezaal

Om in te loggen, gaat u naar www.mijnstudiezaal.nl en klikt u aan de linkerkant op Inloggen. U kunt nu uw eigen profiel inrichten. Hiervoor klikt u rechtsboven op Persoonlijke instellingen. U bepaalt wie wat kan zien. U kunt MijnStudiezaal alleen voor uzelf gebruiken of openbaar maken. U kunt ook communiceren met of op de hoogte blijven van activiteiten van een andere onderzoeker of een bepaalde dienst.

Welke instellingen zijn er mogelijk?
Wanneer u uw profiel hebt aangemaakt, kunt u op onderzoek gaan bij alle diensten die zijn aangesloten op archieven.nl. U zoekt, vindt, labelt, geeft commentaar, filtert en bewaart. Het maakt niet uit waar de archiefstukken zich bevinden, bovenstaande functionaliteiten werken bij alle aangesloten diensten.

instellingen

Na het inloggen zie je ook een tijdlijn met openbare berichten en/of vragen van jezelf en anderen. Hierop kun je reageren, eventueel een link opnemen naar een archiefstuk of een afbeelding toevoegen. Ga je bovenin naar het menu-item 'Mijn Tijdlijn', dan zie je alleen je eigen berichten en vragen die specifiek aan jou gesteld zijn.

Heeft iemand een reactie of opmerking achtergelaten op een bericht dat jij hebt geplaatst, dan krijg je een e-mailnotificatie. Wil je dat niet, dan kun je deze functie uitzetten in de Persoonlijke instellingen.

Privacy
DE REE archiefsystemen zal op geen enkele wijze misbruik maken van je privégegevens. E-mailadressen zijn nooit zichtbaar en worden uitsluitend gebruikt voor zuiver servicegerichte doeleinden van Mijn Studiezaal en Archieven.nl.

Tot slot
Het Regionaal Archief Rivierenland is ervan overtuigd dat Mijn Studiezaal een waardevolle en gratis aanvulling is op de functionaliteiten en de content van archieven.nl. Het vergemakkelijkt je archiefonderzoek. Wij hopen je snel te mogen verwelkomen op dit platform.