MijnStudiezaal.nl

Je persoonlijke online omgeving voor historisch onderzoek!

MijnStudiezaal.nl is een gratis platform waaraan verschillende archieven, waaronder het RAR, meewerken.

Je kunt er bijvoorbeeld:
• eigen dossiers met archiefstukken maken;
• je gedownloade scans terugvinden;
• je onderzoek bij meerdere archieven op één plek online beheren;
• aantekeningen maken en berichten plaatsen;
• vragen stellen aan andere deelnemers van Mijn Studiezaal en aan de deelnemende archieven of reageren op onderzoeksvragen van anderen;
• in een bericht of een reactie een link opnemen naar een archiefstuk of een afbeelding toevoegen;
• beschrijvingen van archiefstukken ‘favoriet’ maken en ‘labelen’;
• een hashtag (#) aanbrengen, zodat berichten gemakkelijker gevonden kunnen worden;
• filteren op organisatie en/of hashtag;

Hoe begin ik?
De eerste stap is het aanmaken van een gratis account. Hiervoor klik je linksboven op de pagina www.mijnstudiezaal.nl op Registreren. Bij het aanmaken van een account zijn je naam, e-mailadres en een wachtwoord verplicht. De andere gegevens zijn niet verplicht; je kunt deze op een later moment nog toevoegen. Na het invullen van de gegevens, klik je op Registreer. Vervolgens krijg je een automatisch gegenereerde e-mail met een activeringscode. Klik op die code om je account te activeren.

inloggen mijn studiezaal

Om in te loggen, ga je naar www.mijnstudiezaal.nl en klik je aan de linkerkant op Inloggen. Je kunt nu je eigen profiel inrichten. Hiervoor klik je rechtsboven op Persoonlijke instellingen. Je bepaalt wie wat kan zien. Je kunt MijnStudiezaal alleen voor jezelf gebruiken of openbaar maken. Je kunt ook communiceren met of op de hoogte blijven van activiteiten van een andere onderzoeker of verschillende archiefdiensten.

Welke instellingen zijn er mogelijk?
Wanneer je je profiel hebt aangemaakt, kun je op onderzoek gaan bij alle diensten die zijn aangesloten op archieven.nl. Je zoekt, vindt, labelt, geeft commentaar, filtert en bewaart. Het maakt niet uit waar de archiefstukken zich bevinden, bovenstaande functionaliteiten werken bij alle aangesloten diensten.

instellingen

Na het inloggen zie je ook een tijdlijn met openbare berichten en/of vragen van jezelf en anderen. Hierop kun je reageren, eventueel een link opnemen naar een archiefstuk of een afbeelding toevoegen. Ga je bovenin naar het menu-item 'Mijn Tijdlijn', dan zie je alleen je eigen berichten en vragen die specifiek aan jou gesteld zijn.

Heeft iemand een reactie of opmerking achtergelaten op een bericht dat jij hebt geplaatst, dan krijg je een e-mailnotificatie. Wil je dat niet, dan kun je deze functie uitzetten in de Persoonlijke instellingen.