Bezoek het RAR

Informatie over onze studiezaal en de online studiezaal

Bezoekadres
J.S. de Jongplein 3
4001 WG Tiel
Telefoon: 0344 612 230
Stuur ons een mail
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur

Routebeschrijving

Onze studiezaal
Een bezoek aan onze studiezaal is gratis. Je hoeft geen afspraak te maken en kunt gewoon binnenlopen van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.30 uur. Houd er rekening mee dat de depots na 16.00 uur gesloten zijn. We kunnen dus na 16.00 uur geen stukken meer uit de depots halen. Het RAR is niet open in het weekend of 's avonds. Je kunt dan nog wel online onderzoek doen. Heel veel is al op onze website te vinden!

Op de studiezaal zit altijd iemand die je verder kan helpen en vragen kan beantwoorden. Je kunt je vragen ook telefonisch (0344 612 230) of via e-mail aan de studiezaalmedewerkers stellen. Je kunt er originele stukken raadplegen die nog niet gedigitaliseerd zijn en kadastraal onderzoek doen met de archiefviewer van het Kadaster. Veel digitale stukken kun je ook vanuit huis op onze website bekijken. Soms mogen we deze stukken niet online laten zien door auteursrechten of privacyregels. Je kunt ze dan wel op de studiezaal bekijken.

Stukken aanvragen
Je kunt - voor je bij het RAR op bezoek komt - via deze website stukken aanvragen (reserveren), zodat ze klaar liggen op de dag dat je onze studiezaal bezoekt. Dit kan in de week dat je wilt komen, maximaal vier dagen vooruit. Lees hier hoe je dat doet. 

Reproducties
Je mag zelf foto's maken van stukken - zonder flitslicht en na toestemming van de studiezaalmedewerker. Je kunt de studiezaalmedewerker ook vragen een scan te maken en deze naar je te mailen. Dit is een gratis service. De tarieven voor andere reproducties vind je hier.