Let op: Er is nog meer te onderzoeken. Er zijn ook boeken die (nog) niet zijn geindexeerd. Je kunt ze niet op naam doorzoeken, maar wel doorbladeren. Bij deze genealogische bronnen vind je ook omnummeringslijsten van woningen.

Naar alle genealogische bronnen
Uw zoekacties: Persoon in notariële akte: Gerrit van der Aa

Personen

Zoeken naar personen

Voordat je gaat zoeken op personen bij het RAR, raden wij je aan om de pagina te lezen over bronnen voor familieonderzoek: https://regionaalarchiefrivierenland.nl/genealogische-bronnen.  Uitgebreide hulp bij het zoeken, vind je op https://regionaalarchiefrivierenland.nl/hulp-bij-zoeken   

Eenvoudig zoeken
In de bovenste groene balk zie je een zoekveld. Hier kun je trefwoorden invullen waarop je binnen de zoekresultaten wilt zoeken. Je zoekt hiermee dan in alle beschrijvingsvelden van een persoon.

Kun je niet vinden wat je zoekt, dan betekent dat nog niet altijd dat we het niet hebben. Neem dan contact op met onze studiezaal! 0344 612 230 of https://regionaalarchiefrivierenland.nl/vraag-over-archiefonderzoek

Uitgebreid zoeken
Klik op de knop ‘Uitgebreid zoeken’ aan de rechterkant en er opent een extra zoekvenster. In dit venster kun je zoeken op 2 of meer personen tegelijk. Standaard kun je de gegevens van 2 personen invullen. Wil je personen toevoegen, klik dan op de + naast het woord ‘Persoon’. Wil je deze persoon weer verwijderen, klik dan op de ‘x’ achter de persoon.

Personen
Voor personen kun je zoeken op Achternaam, Tussenvoegsel, Voornaam en Rol. Je moet minimaal een voornaam of achternaam invullen. Wat je in het zoekveld ‘Achternaam’ invult, wordt ook gezocht in het veld ‘Patroniem’.

Vooral bij oudere namen is zoeken met wildcards (bijvoorbeeld *) aan te raden i.v.m. spellingsvarianten. De meest gebruikte wildcards zijn:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoek je naar woorden die op elkaar lijken.

Overige
Onder het kopje ‘Overige’ kun je zoeken op Plaats, Soort bron en Periode van de inschrijving of akte waarin de gezochte persoon voorkomt.  

Filters
Je kunt de zoekresultaten ook beperken door de filters te gebruiken in de groene balk onder het zoekveld ‘Alle Velden’. De filters zijn: Bron, Gemeente, Plaats en Rol.

Zoekresultaten
Als je alle zoekcriteria hebt bepaald, klik je op de knop ‘Zoek’.

De resultaten in de lijst kun je op- of aflopend sorteren op Achternaam, Voornaam, Datum, Plaats of Rol door te klikken op de pijltjes achter de kolomnamen.

beacon
 
 
Notariële akte
Notariële akte , 26-8-1813
Register:
Repertorium, 1812 nr. 0001 (05 jan) - 1819 nr. 0696 (06 apr)
Standplaats:
Culemborg
Gemeente:
Culemborg
Persoon in notariële akte:
Persoon in notariële akte: Arnold Henrij Michiels  
Persoon in notariële akte: Arien Verweij  
Persoon in notariële akte: Adrianus Piek  
Persoon in notariële akte: Hermanus Kootkar  
Persoon in notariële akte: Gerrit van der Aa  
Persoon in notariële akte: Nicolaas Peterse Vermeulen  
Persoon in notariële akte: Jacobus Martinus Judocus van Blitterwijk  
Persoon in notariële akte: Wouter van Blitterwijk  
Persoon in notariële akte: Cornelis van den Ham  
Aktenummer:
167
Brevet of minuut:
Minuut
Soort akte:
Verpachting/verhuur
Beschrijving:
Bail a Terme de Terre Labourable pour six année etc. 4296.20 - Arnold Henrij Michiels qq a Utrecht. Bailleur. Arien Verweij, Adrianus Piek, Hermanus Kootkar, Gerrit van der Aa, Nicolaas Peterse Vermeulen; Jacobus Martinus Judocus et Wouter van Blitterwijk, Cornelis van den Ham etc. de Terre Labourable a Culenbourg et de Pré dans la meme commune.
Toegangsnummer:
1516 Archieven van notarissen in Culemborg, 1680 - 1935
Inventarisnummer:
Notabene:
Deze akte zelf is opvraagbaar op onze studiezaal. De akte is niet digitaal beschikbaar.

Gebruik CTRL + scroll om te scrollen

Ga