Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de Initiatiefgroep Verlichting Gasthuistoren, 2003 - 2009

3290 Archief van de Initiatiefgroep Verlichting Gasthuistoren, 2003 - 2009

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
In december 2003 namen Hans Veltcamp Helbach, Jo Jongen, Ton Voogt en Emile Kaiser uit Zaltbommel het initiatief om te bewerkstelligen dat de Gasthuistoren net als in de jaren negentig van de twintigste eeuw weer aangelicht werd. Het initiatief is in 2007 gerealiseerd. In 2009 zijn de verlichting en de aangegane verplichtingen overgedragen aan de gemeente Zaltbommel.
Het archiefje is in januari 2011 door Hans Veltcamp Helbach geschonken aan het Streekarchief Bommelerwaard. Er zijn geen beperkingen aan de openbaarheid gesteld. De omvang van het archief bedraagt 0,12 meter.
S.E.M. van Doornmalen, 2011.

Kenmerken

Datering:
2003 - 2009
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Omvang in meters:
0,12