Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de familie De Geus te Gameren, 1796 - 1957
3167 Archief van de familie De Geus te Gameren, 1796 - 1957
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Toelichting
Dit familie-archief werd aan het Streekarchief geschonken in 1996 door mevr. De Geus uit Gameren. Het betreft voornamelijk stukken over transacties van onroerende goederen van leden van de familie De Geus.
Daarnaast schonk mevr. De Geus ongeveer 1 strekkende meter stukken behorende tot de archieven van de dorpspolders Gameren en Ammerzoden-Well. Deze stukken zijn opgenomen in de archieven van die beide dorpspolders.
De omvang van het archief van de familie De Geus bedraagt 0.12 m. Aan de openbaarheid zijn geen beperkende bepalingen gesteld.
W. van As 1997.
Inventaris

Kenmerken

Status toegang:
Definitieve toegang / toegang afgerond
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
0,12