Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de Tafeltennisvereniging Kerkdriel, 1946 - 1951
3137 Archief van de Tafeltennisvereniging Kerkdriel, 1946 - 1951
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Toelichting
De in deze inventaris beschreven stukken vormen maar een klein gedeelte van het archief van de vereniging. Dit gedeelte werd in 1995 geschonken aan het Streekarchief Bommelerwaard door de Oudheidkamer van Maasdriel. Het is niet bekend of er elders nog stukken bewaard zijn gebleven.
De vereniging is in 1946 opgericht en waarschijnlijk in 1951 ter ziele gegaan. De vereniging was aangesloten bij de Nederlandse Tafeltennisbond, afdeling Brabant. Uit de stukken blijkt dat mej. R. Sars, mgr. Zwijsenplein wijk A 154, de laatste secretaresse was. Gespeeld werd aanvankelijk in café De Engel aan het Zwijsenplein. Blijkens het bewaard gebleven kasboek werd ook wel eens gespeeld in het parochiehuis. Later werd gespeeld in een zaal van R. van Hoesel in de Nieuwstraat.
De omvang van het archief bedraagt 0.06 m.. Aan de openbaarheid zijn geen beperkende bepalingen gesteld.
J.J.A. Buylinckx, 1995

Kenmerken

Status toegang:
Definitieve toegang / toegang afgerond
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
0,12
Categorie: