Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van het gemeentebestuur van Waardenburg, 1949 - 1977

2151 Archief van het gemeentebestuur van Waardenburg, 1949 - 1977

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Toelichting
Dit is een voorlopige inventaris. Het archief heeft na de inventarisatie een omvang van 24 strekkende meter. Aan de hand van de vigerende vernietigingslijst heeft een schoning plaatsgevonden.
De bouwvergunningen zijn vergeleken met die in het archief van de technische dienst en aangevuld voor zover nodig met statische berekeningen. Het archief is geordend volgens de basis archiefcode. In de praktijk betekende dit wanneer een dossier te dik werd, begonnen werd met een nieuw dossier en waarbij in voorkomende gevallen stukken betreffende een zaak over meerdere dossiers verspreid werden. Bovendien kwam het geregeld voor dat dat stukken betreffende dezelfde zaak verschillende classificatienummers kregen zonder dat er verwijzingen werden geplaatst. Tijdens de inventarisatie zijn voor het laatste probleem zo nodig en mogelijk pragmatische oplossingen gezocht. Geconstateerd is ook dat diverse stukken niet (meer) aanwezig zijn. De reden hiervoor is onbekend.

Kenmerken

Status toegang:
Toegang met onbewerkte aanvulling
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
26