Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de Muziekschool De Opstreek te Kesteren, 1974 - 2005

1602 Archief van de Muziekschool De Opstreek te Kesteren, 1974 - 2005

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Toelichting
Het archief werd in 2015 aan het RAR overgedragen door het gemeentelijk Centrum voor de Kunsten de Plantage te Tiel, waar het stond sinds de fusie tussen beide instellingen.
De selectie en vernietiging en de zuurvrije verpakking werd uitgevoerd door stagiaires van De Plantage onder toezicht van de archiefinspectie.Het omvat voornamelijk jaarstukken en bestuursverslagen.

Circa 1 m werd vernietigd. Dit betrof kopieën van vergaderstukken van de bestuurscolleges ven raden van Rhenen en Geldermalsen over het uittreden uit de gemeenschappelijke regeling. Daarnaast zijn dubbelen vernietigd.Tot de vernietgde stuikken behoren geen conceptstukken van de Muziekschool zelf.

Een eerdere vernietiging vond in overleg met de archiefinspectie plaats in 2012, toen het archief nog op de zolder van De Plantage stond. Deze vernietiging werd uitgevoerd door een medewerker documentaire informatievoorziening van de gemeente Tiel.

Kenmerken

Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Beperkt
Omvang in meters:
1,12