Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de afdeling Tiel van het Katholieke Vrouwengilde...
1382 Archief van de afdeling Tiel van het Katholieke Vrouwengilde, 1973 - 1990
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Toelichting
In oktober 2009 werd het archief van het Katholieke Vrouwengilde (KVG), afdeling Tiel geschonken aan het Regionaal Archief Rivierenland. Het werd geschonken door mevr. L. van der Putten. Zij is actief geweest in het bestuur van Nederlandse Christen Vrouwen Bond (NCVB)-KVG en heeft zich in januari 1990 niet meer beschikbaar gesteld voor deze functie. Omdat geen van de KVG-leden zich beschikbaar heeft gesteld voor deze functie, is besloten om de afdeling Tiel van het KVG per 1 juli 1990 op te heffen.
Het archiefje bestond uit 2 ordners met voornamelijk correspondentie en activiteiten van de afdeling en bestrijkt de periode van 1973 t/m 1990.

Kenmerken

Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
0,12