Archieven

 

Uw zoekacties: Verzameling documentatie betreffende de tinfabriek Kurz te T...
1334 Verzameling documentatie betreffende de tinfabriek Kurz te Tiel, 1939 - 2008
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Toelichting
In 2008 werd van de heer B. Robeer documentatie ontvangen van de Kurz-fabriek. Sommige folders zijn voorzien van de mededeling "anno 1896". Sinds dat jaar was Kurz blijkbaar actief. De heer Robeer heeft daar 50 jaar gewerkt en beschikte daardoor over documentatie. De documentatie bestaat voornamelijk uit folders, enkele foto's en een krantenartikel over een brand bij Kurz (1953). Uit de documentatie komt naar voren dat er voornamelijk tinnen gebruiks- en decoratievoorwerpen als schalen, kannen en lepels e.d. gemaakt werden.

Kenmerken

Status toegang:
Eenvoudige toegang / plaatsingslijst
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
0,12