Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de burgemeester van Dodewaard, 1990 - 2002

0484 Archief van de burgemeester van Dodewaard, 1990 - 2002

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De hierna beschreven stukken zijn verzameld door A.D. Harinck als burgemeester en W. M. de Laat als waarnemend burgemeester van de gemeente Dodewaard. Hoewel veel ervan een tijdelijk belang heeft of een meer documentair karakter zijn de stukken bewaard, omdat ze betrekking hebben op de aanwezigheid van een kernenergiecentrale binnen de gemeentegrenzen, wat als een tamelijk unieke situatie moet worden beschouwd. De meeste stukken hebben dan ook betrekking op zaken die met de centrale samenhangen.
De stukken werden in 2003 aangetroffen door burgemeester A. Heidema van Neder-Betuwe in een kast in zijn kamer. Ze zullen door zijn voorganger, F.C. Moree, bij de fusie van de gemeenten Dodewaard, Echteld en Kesteren zijn overgenomen van de laatste waarnemend burgemeester van Dodewaard, W.M. de Laat. Op verzoek van de heer Heidema zijn ze in beheer genomen door het Regionaal Archief Rivierenland.
Het archief is na 20 jaar openbaar.
Een luchtfoto in westelijke richting van het terrein van de kerncentrale is opgenomen in de fotocollectie van de voormalige gemeente Dodewaard.

Kenmerken

Datering:
1990 - 2002
Plaats:
Dodewaard
Verversingsgraad:
onregelmatig
Dekking in tijd:
1990 - 2002
Taal:
Nederlands
Omvang in meters:
0,25
Openbaarheid:
na 20 jaar
Toegangstitel:
P.G.J. Huismans, Archief van de burgemeester van Dodewaard, 1990-2001 (2002)
Gemeente:
Neder-Betuwe
Locatie:
Dodewaard