Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de Rotary Interact Club Tiel, 1987 - 1994
0338 Archief van de Rotary Interact Club Tiel, 1987 - 1994
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Toelichting
Op 30 augustus 1987 werd een eerste bijeenkomst gehouden van de mensen die hadden besloten tot oprichting van een Interact Club te Tiel. Het was een initiatief van de Rotary-clubs Tiel en Tiel-Waalstreek. Zij werden daarmee de tweede Interact Club in Nederland, na Delft, welke club overigens als voorbeeld diende.
De charteruitreiking, in aanwezigheid van de gouverneur van district 1550, de heer L.J.M. Plouvier, vond plaats op 15 januari 1988 in de kantine van Garage de Waal in Tiel.
Het eerste bestuur bestond uit Michiel Pop als voorzitter, Michiel Rijneke als vice-voorzitter, Annemieke Rijneke als penningmeester, Marie-Its van Westhrenen als secretaris en Arend Pieter van Westhrenen als bestuurslid.
Het archief werd in juli 2001 overgedragen door Willem Rijneke te Tiel. Het is een niet erg compleet archief. Vermoedelijk hebben de diverse secretarissen niet altijd hun stukken overgedragen. Dubbel materiaal is vernietigd.
Het archief is openbaar.
Tiel, juli 2001
W.V.

Kenmerken

Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
0,12
Toegangstitel:
W. Veerman, Archief Rotary Interact Club Tiel