Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de Stichting Samenlevingsopbouw te Tiel (SSO), 1973 - 1986

0186 Archief van de Stichting Samenlevingsopbouw te Tiel (SSO), 1973 - 1986

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Het archief is slechts globaal beschreven en moet geheel bewerkt worden. De omvang bedraagt 3,75 m.
Het archief van de wijkraad Tiel-West, onderdeel van het archief van de Stichting Samenlevingopbouw Tiel, SSO, is bewaard in ordners, waarbij per ordner het dossierstelsel is gehanteerd. De onderwerpen zijn d.m.v. tabbladen van elkaar gescheiden en elke ordner is voorzien van een inhoudsopgave. Bij het samenstellen van een depotlijst is dit systeem, inclusief de ordners, gehandhaafd. De depotlijst geeft zodoende een overzicht van de inhoud van elke ordner waarbij de nummers verwijzen naar de desbetreffende ordner. Daarnaast bestaat het archief uit drie dozen met losse stukken. Deze zijn in de magazijnlijst opgenomen achter de ordners. ater is nog een kleine aanvulling ontvangen die per doos/pak is beschreven.

Kenmerken

Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Beperkt - zie inventaris
Omvang in meters:
3,75