Alle bestanden

Uw zoekacties: Archief van de familie Beckering Vinckers, 1874 - 1967
x3033 Archief van de familie Beckering Vinckers, 1874 - 1967
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

3033 Archief van de familie Beckering Vinckers, 1874 - 1967
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
2. Context
2.4. Verwerving
3033 Archief van de familie Beckering Vinckers, 1874 - 1967
Inleiding
2. Context
2.4.
Verwerving
De stukken in deze inventaris zijn deels in 1990 geschonken aan het toenmalige Streekarchief Bommelerwaard uit de nalatenschap van mevr. Gerdina Magdalena Beckering Vinckers-Verbeek te Sleen, weduwe van Jan Beckering Vinckers Hzn. Een ander deel is nadien verworven en afkomstig van het Maarten van Rossum Museum (tegenwoordig museum Stadskasteel Zaltbommel) waar persoonlijke stukken en stukken over zijn historische onderzoeken terecht waren gekomen. In de bibliotheek van het museum berusten nog steeds boeken en handschriften afkomstig van Harco Beckering Vinckers, zoals blijkt uit de ex libri die voorin zijn opgenomen.
In 1964 kreeg het Rijksarchief in Gelderland te Arnhem, tegenwoordig Gelders Archief genaamd, van de zonen van Harco Beckering Vinckers een verzameling nagelaten transcripties en fiches ten geschenke en werd een Middelnederlands lectionarium in bruikleen gegeven. Dat lectionarium heeft geen relatie tot Zaltbommel of de familie Beckering Vinckers, maar is door Harco Beckering Vinckers aangekocht. De collectie in het Rijksarchief werd beschreven door rijksarchivaris P.J. Meij. Een deel van de collectie werd door het Rijksarchief geplaatst in de handschriftenverzameling. De collectie betreft het werkmateriaal van Harco ten behoeve van zijn onderzoeken en publicaties. Deze collectie is in december 2013 door het Gelders Archief, inclusief het genoemde lectionarium, overgedragen aan het voormalige Streekarchief Bommelerwaard (per 1 januari 2014 opgegaan in het Regionaal Archief Rivierenland).
In 2005 zijn de stukken die toen bij het Streekarchief Bommelerwaard berustten beschreven. Aan die inventaris zijn in 2014 de stukken afkomstig uit Arnhem toegevoegd. De Arnhemse archivalia van Beckering Vinckers waren door Meij beschreven in een plaatsingslijst, nummer 0534. Er zijn concordansen gemaakt tussen de oude Arnhemse nummering van toegang 0534 en de nieuwe inventarisnummers bij het RAR (deze toegang 3033) en van de Arnhemse inventarisnummers van toegang 0534 naar de handschriftenverzameling van het Gelders Archief. In deze inventaris zijn de stukken beschreven onder de persoon over wie de stukken gaan of die de stukken heeft opgemaakt. Het door Harco Beckering Vinckers aangekochte lectionarium (zie boven) is opgenomen onder inventarisnummer 3033/60.
In 1974 schonk ir. J.A. Beckering Vinckers te Velp een aantal charters en stukken aan het rijksarchief in Groningen, nu onderdeel van de Groninger Archieven (Aanwinst 1974.21). In deze schenking bevonden zich stukken betreffende de familie Vinckers, de familie Beckering en de familie Beckering Vinckers. Er is één stuk van Harco Beckering Vinckers in opgenomen, verder betreft het vooral de Groningse voorouders.

In 2016 en 2017 droeg het Stadskasteel Zaltbommel nog een aantal fiches over. Ze zijn opgenomen onder inventarisnummer 80.
Kenmerken
Subtitel:
Stukken betreffende de familie Beckering Vinckers en het geschiedkundige, genealogische en heraldische onderzoek door Harco Beckering Vinckers, voornamelijk in relatie tot Zaltbommel
Datering:
1874 - 1967
Plaats:
Zaltbommel
Taal:
Nederlands
Dekking in tijd:
1874 - 1967
Verversingsgraad:
onregelmatig
Omvang in meters:
0,87
Openbaarheid:
Het archief is in zijn geheel openbaar.
Gemeente:
Zaltbommel
Locatie:
Zaltbommel
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS