Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de Stichting tot bevordering van welvaart in de ...

0088 Archief van de Stichting tot bevordering van welvaart in de West-Betuwe en opvolger Stichting streekoverleg West- en Midden-Betuwe, 1947 - 1970

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
3. Inhoud en structuur
3.1. Bereik en inhoud
0088 Archief van de Stichting tot bevordering van welvaart in de West-Betuwe en opvolger Stichting streekoverleg West- en Midden-Betuwe, 1947 - 1970
Inleiding
3. Inhoud en structuur
3.1.
Bereik en inhoud
Het archief is niet compleet. De stukken in dit bestand zijn allen afkomstig van de heer A. Vaal. Hij was actief in beide stichtingen, hij was penningmeester van de Stichting tot bevordering van welvaart in de West-Betuwe. Een deel van de stukken is dan ook ontvangen en opgemaakt door hem als bestuurslid. Het bestand is opgenomen als archief van de Stichtingen omdat er vele originele stukken van de stichtingen in aanwezig zijn, zoals statuten en facturen.

Kenmerken

Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
0,50
Opmerkingen:
Ingevulde metadata zonder acquisitiestukken/overeenkomst.