Archieven

 

Uw zoekacties: Personen

Personen

Zoeken naar personen

Voordat je gaat zoeken op personen bij het RAR, raden wij je aan om de pagina te lezen over bronnen voor familieonderzoek: https://regionaalarchiefrivierenland.nl/genealogische-bronnen.  Uitgebreide hulp bij het zoeken, vind je op https://regionaalarchiefrivierenland.nl/hulp-bij-zoeken   

Eenvoudig zoeken
In de bovenste groene balk zie je een zoekveld. Hier kun je trefwoorden invullen waarop je binnen de zoekresultaten wilt zoeken. Je zoekt hiermee dan in alle beschrijvingsvelden van een persoon.

Kun je niet vinden wat je zoekt, dan betekent dat nog niet altijd dat we het niet hebben. Neem dan contact op met onze studiezaal! 0344 612 230 of https://regionaalarchiefrivierenland.nl/vraag-over-archiefonderzoek

Uitgebreid zoeken
Klik op de knop ‘Uitgebreid zoeken’ aan de rechterkant en er opent een extra zoekvenster. In dit venster kun je zoeken op 2 of meer personen tegelijk. Standaard kun je de gegevens van 2 personen invullen. Wil je personen toevoegen, klik dan op de + naast het woord ‘Persoon’. Wil je deze persoon weer verwijderen, klik dan op de ‘x’ achter de persoon.

Personen
Voor personen kun je zoeken op Achternaam, Tussenvoegsel, Voornaam en Rol. Je moet minimaal een voornaam of achternaam invullen. Wat je in het zoekveld ‘Achternaam’ invult, wordt ook gezocht in het veld ‘Patroniem’.

Vooral bij oudere namen is zoeken met wildcards (bijvoorbeeld *) aan te raden i.v.m. spellingsvarianten. De meest gebruikte wildcards zijn:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoek je naar woorden die op elkaar lijken.

Overige
Onder het kopje ‘Overige’ kun je zoeken op Plaats, Soort bron en Periode van de inschrijving of akte waarin de gezochte persoon voorkomt.  

Filters
Je kunt de zoekresultaten ook beperken door de filters te gebruiken in de groene balk onder het zoekveld ‘Alle Velden’. De filters zijn: Bron, Gemeente, Plaats en Rol.

Zoekresultaten
Als je alle zoekcriteria hebt bepaald, klik je op de knop ‘Zoek’.

De resultaten in de lijst kun je op- of aflopend sorteren op Achternaam, Voornaam, Datum, Plaats of Rol door te klikken op de pijltjes achter de kolomnamen.

beacon
2  personen
sorteren op:
 
 
 
 
Trouwinschrijving
26 Trouwinschrijving Petronella van Doven en Johannes van Laar, 22-3-1778
Register:
Hervormd Trouwboek Wadenoijen 1773-1811
Gemeente:
Tiel
Periode register:
1773-1811
Plaats ondertrouw:
Maurik
Datum ondertrouw:
27-2-1778
Plaats trouwen:
Maurik
Datum trouwen:
22-3-1778
Bruidegom:
Johannes van Laar  
Eerdere vrouw:
Cornelia Prijs  
Bruid:
Petronella van Doven  
Diversen:
Ondertrouw Maurik 27.2.1778, huwelijk Maurik 22.3.1778, bruidegom Johannes van Laar, weduwnaar van Cornelia Prijs, bruid Petronella van Doven, J.D. geboortig van Trigt en beide woonagtig te Maurik en vermits de Bruid ook alhier gewoond heeft hebben dezelve bij ons hunne 3 huwelijkse voorstellingen gehad den 1, 8 en 15 Maart waarvan wij hun Attest gegeven hebben.
Bladzijde:
14
Toegangsnummer:
0010 Verzameling van doop-, trouw-, begraaf- en lidmatenregisters van dorpen en steden in het werkgebied van het Regionaal Archief Rivierenland boven de Waal, 1598 - 1817
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Trouwinschrijving
42 Trouwinschrijving Trijnigje Willemse en Hendrik van Steenwijk, 02-05-1760
Register:
Hervormd Trouwboek Wadenoijen 1750-1771
Gemeente:
Tiel
Periode register:
1750-1771
Plaats ondertrouw:
Maurik
Datum ondertrouw:
02-05-1760
Bruidegom:
Hendrik van Steenwijk  
Bruid:
Trijnigje Willemse  
Diversen:
Ondertrouw Maurik 2.5.1760, bruidegom Hendrik van Steenwijk, J.M. geboortig en wonende te Wadenoijen, bruid Trijnigje Willemse, J.D. geboortig van Egtelt laatst woonagtig te Maurik.
Bladzijde:
15
Toegangsnummer:
0010 Verzameling van doop-, trouw-, begraaf- en lidmatenregisters van dorpen en steden in het werkgebied van het Regionaal Archief Rivierenland boven de Waal, 1598 - 1817
Inventarisnummer: