Alle bestanden

Uw zoekacties: Echtscheidingsakte Gerardus Martinus Woerlee en Anna Cathari...
xPersonen

Hulp bij het zoeken op personen bij het RAR

 

Voordat u gaat zoeken op personen bij het RAR raden wij u aan om de introductiepagina te lezen: http://regionaalarchiefrivierenland.nl/page/148

 

1. U klikt op het zoekveld of op het knopje rechts ernaast.

 

2. Het zoekvenster klapt zich uit, waarin de cursor automatisch in het zoekveld ‘Achternaam’ staat. Het zoekveld ‘Achternaam’ doorzoekt ook de ingevoerde gegevens in het veld ‘Patroniem’.

 

3. U ziet dat het zoekvenster is verdeeld in twee delen: ‘Persoon’ en ‘Overige’. In het eerste deel ‘Persoon’ kunt u zoeken op achternaam, tussenvoegsel, voornaam en rol (meerdere zoekvelden mogelijk). U dient minimaal een voornaam of achternaam op te geven.

Door gebruik te maken van ‘*’ voor meerdere of een ‘_’, dan wel een ‘?’ voor een enkel teken kunt u gemakkelijk zoeken op verschillende schrijfwijzen van een naam.

 

4. Wilt u op een combinatie van personen zoeken, dan klikt op het ‘+’ achter ‘Persoon’. Er verschijnt een nieuw formulier waarin u de zoekgegevens van een tweede persoon kunt invoeren. U kunt nogmaals op het ‘+’ achter ‘Persoon’ klikken om een derde, vierde, etc. persoon toe te voegen aan uw zoekopdracht. Middels het ‘x’ achter ‘Persoon’ kunt personen weer uit uw zoekopdracht verwijderen. Let op: het zoeken op meerdere personen tegelijk kan langer duren dan normaal.

 

5. In het tweede deel ‘Overige’ kunt u de plaats, soort bron en periode aangeven van de inschrijving of akte waarin de gezochte persoon voorkomt. Wanneer u zoekt in alle velden doorzoekt u alle beschrijvingsvelden van een persoon, zoals voornaam, plaats, rol, etc.

 

6. Na het klikken op Zoek verschijnt een lijst met uw zoekresultaat of u krijgt de melding ‘Helaas is er niets gevonden’.

 

7. De resultaten in de lijst kunt u op- of aflopend sorteren op voornaam, patroniem, achternaam, plaats, datum en rol door te klikken op de pijltjes achter de kolomnamen of door een keuze te maken in de keuzelijstjes in de groene balk.

 

8. De resultaten kunt u ook verder beperken door gebruik te maken van de filters, rechts op uw scherm.

Personen
>
Persoon+
 
 
 
Overige
 
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Echtscheidingsakte
Echtscheidingsakte Gerardus Martinus Woerlee en Anna Catharina Geertruij Groothoff, 24-11-1909
Gemeente:
Zaltbommel
Periode register:
1901-1910
Datum inschrijving:
29-11-1909
Datum vonnis:
24-11-1909
Toegangsnummer:
3151 Burgerlijke Stand van Bommelerwaardse gemeenten, 1811-1916 (geboorten), 1811-1941 (huwelijken) en overlijdens (1811-1966)
Inventarisnummer:
441
Register:
Huwelijk 1901-1910
Aktenummer:
26
Diversen:
Inschrijving op 29-11-1909 van de scheiding bij vonnis van 24-11-1909 van het op 25-08-1892 te Zaltbommel gesloten huwelijk. De namen van de ouders zijn ontleend aan de huwelijksakte.
Plaats inschrijving:
Zaltbommel
Man in scheiding:
Gerardus Martinus Woerlee
Vader man in scheiding:
Pieter Gerardus Woerlee
Moeder man in scheiding:
Gerarda Josina Lietaert
Vrouw in scheiding:
Anna Catharina Geertruij Groothoff
Vader vrouw in scheiding:
Willem Groothoff
Moeder vrouw in scheiding:
Maria Magrieta van Weelde

Ga
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS