Alle bestanden

Uw zoekacties: Johannes Ackerman
xPersonen

Hulp bij het zoeken op personen bij het RAR

 

Voordat u gaat zoeken op personen bij het RAR raden wij u aan om de introductiepagina te lezen: http://regionaalarchiefrivierenland.nl/page/148

 

1. U klikt op het zoekveld of op het knopje rechts ernaast.

 

2. Het zoekvenster klapt zich uit, waarin de cursor automatisch in het zoekveld ‘Achternaam’ staat. Het zoekveld ‘Achternaam’ doorzoekt ook de ingevoerde gegevens in het veld ‘Patroniem’.

 

3. U ziet dat het zoekvenster is verdeeld in twee delen: ‘Persoon’ en ‘Overige’. In het eerste deel ‘Persoon’ kunt u zoeken op achternaam, tussenvoegsel, voornaam en rol (meerdere zoekvelden mogelijk). U dient minimaal een voornaam of achternaam op te geven.

Door gebruik te maken van ‘*’ voor meerdere of een ‘_’, dan wel een ‘?’ voor een enkel teken kunt u gemakkelijk zoeken op verschillende schrijfwijzen van een naam.

 

4. Wilt u op een combinatie van personen zoeken, dan klikt op het ‘+’ achter ‘Persoon’. Er verschijnt een nieuw formulier waarin u de zoekgegevens van een tweede persoon kunt invoeren. U kunt nogmaals op het ‘+’ achter ‘Persoon’ klikken om een derde, vierde, etc. persoon toe te voegen aan uw zoekopdracht. Middels het ‘x’ achter ‘Persoon’ kunt personen weer uit uw zoekopdracht verwijderen. Let op: het zoeken op meerdere personen tegelijk kan langer duren dan normaal.

 

5. In het tweede deel ‘Overige’ kunt u de plaats, soort bron en periode aangeven van de inschrijving of akte waarin de gezochte persoon voorkomt. Wanneer u zoekt in alle velden doorzoekt u alle beschrijvingsvelden van een persoon, zoals voornaam, plaats, rol, etc.

 

6. Na het klikken op Zoek verschijnt een lijst met uw zoekresultaat of u krijgt de melding ‘Helaas is er niets gevonden’.

 

7. De resultaten in de lijst kunt u op- of aflopend sorteren op voornaam, patroniem, achternaam, plaats, datum en rol door te klikken op de pijltjes achter de kolomnamen of door een keuze te maken in de keuzelijstjes in de groene balk.

 

8. De resultaten kunt u ook verder beperken door gebruik te maken van de filters, rechts op uw scherm.

Personen
>
Persoon+
 
 
 
Overige
 
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
TrouwinschrijvingTrouwinschrijving Anna Geertrui Vuisters en Johannes Ackerman, 29-06-1788
Huwelijksplaats:
Gameren
Register:
NH Trouw 1771-1810 (DTB-0817)
Gemeente:
Gameren
Periode register:
1771-1810
Plaats Ondertrouw:
Gameren
Datum ondertrouw:
07-06-1788
Plaats trouwen:
Gameren
Datum trouwen:
29-06-1788
Bruidegom:
Johannes Ackerman
Eerdere vrouw:
Cornelia van Hemmen
Bruid:
Anna Geertrui Vuisters
Diversen:
Den 07.06.1788 zijn hier in wettigen ondertrouw opgenomen Johannes Ackerman, weduwenaar van Cornelia van Hemmen, gebooren te Varik en woonende te Tricht - en Anna Geertrui Vuisters J.D. geb: en woon: alhier. Deeze hebben den 8, 15 en 22 hunne huwel: voorstellingen onverhindert gehad, en zijn daar op, na ingekoome attest dat ook de voorstellingen te Tricht onverhindert gegaan waren, den 29.06.1788 alhier getrouwd.
Bladzijde:
28
Toegangsnummer:
3198 Doop-, trouw-, begraaf- en lidmatenregisters van de Bommelerwaard, (1303) 1590 - 1810 (1949)
Inventarisnummer:
817

Ga
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS