Archieven

 

Uw zoekacties: Balansen, 1805-1815

Zoek in alles

Hulp bij uw onderzoek
De informatie in deze website is zeer divers en bedoeld voor mensen met een belangstelling voor historisch of genealogisch onderzoek.
Wij trachten de informatie zo eenvoudig mogelijk te houden, maar beseffen ook dat de aard van de informatie soms wel enige studie of historische inzicht vereist.

Hoe zoekt u door de historische bronnen van het RAR?

1.    U klikt op het zoekveld of op het knopje rechts ernaast.

2.    Een nieuw zoekvenster klapt zich uit, waarin de cursor automatisch in het zoekveld ‘Alle woorden’ staat. Dit veld doorzoekt alle online aanwezige archieftoegangen en collecties op basis van uw invoer. Hierbij zijn meerdere woorden mogelijk en wordt er gezocht volgens het ‘AND’ principe. Let op: kunt u niet vinden wat u zoekt, dan hebben wij de informatie mogelijk toch ‘in huis’. Neem in dat geval contact met ons op voor meer informatie.

3.    Met het zoekveld ‘Een van de woorden (of)’ zoekt u met één van de woorden die u hebt ingevuld, deze hoeven niet samen voor te komen in het zoekresultaat. Er wordt gezocht volgens het ‘OR’ principe.

4.    Het combineren van de zoekvelden ‘Alle woorden’ en ‘Een van de woorden (of)’ is mogelijk. Tussen beiden velden wordt dan automatisch het ‘AND’ principe gehanteerd, wat wil zeggen dat op beide zoekvelden gecombineerd wordt gezocht.

5.    Wilt u letterlijk naar een bepaalde woordcombinatie, in een bepaalde volgorde, zoeken dan zet u de zoekopdracht tussenhaakjes.

6.    Met het veld ‘Met een zin’ zoekt u 1-op-1 met een door u ingevoerde zin. Er wordt niet apart op de woorden gezocht, maar letterlijk naar de zin.

7.    Wanneer u het toegangsnummer weet van het archief of de collectie waarin/waarnaar u wilt zoeken, dan kunt u deze invullen in het zoekveld ‘Toegangsnummer’.

8.    Met het zoekveld ‘Periode’ kunt u de zoekopdracht specificeren tot een bepaalde periode, bijvoorbeeld: 1905 t/m 1909.

Tip: Normaal worden meerdere zoektermen altijd gecombineerd met AND. U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de Booleaanse operatoren: NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert.
OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld:
- Den Haag OR ’s-Gravenhage
- Vereeniging OR Vereniging

Verfijnen
In de meeste gevallen zal naast het zoekresultaat een mogelijkheid tot verfijnen worden aangeboden. Verfijnen kan in de meeste gevallen op materiaalsoort en categorie.

Sorteren
De resultaten staan gesorteerd in een standaard sortering, u kunt deze naar eigen wens wijzigen door.

Als in het zoekresultaat de toegang of collectie verschijnt die u zoekt klikt u op de titel.

U zoekt in: 7.596.743 beschrijvingen
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
152 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
Pagina: 5
 
 
Archieftoegang
1963 - 2003
meer
 
 
 
 
 
Archieftoegang
1899 - 1900
meer
 
 
 
 
 
Archieftoegang
1960-heden
meer
 
 
 
 
 
Archieftoegang
meer
 
 
 
 
 
Archieftoegang
1969 - 1972
meer
 
 
 
 
 
Archieftoegang
1923 - 1998
meer
 
 
 
Pagina: 5
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS