Vergunningen

Uw zoekacties: Archief van het dorpsbestuur Buurmalsen en Tricht, 1594 - 1811
2136 Archief van het dorpsbestuur Buurmalsen en Tricht, 1594 - 1811
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
1. Toelichting
3. Bijlagen
3.4. Bijlage IV: Taxatie nalatenschap van de Jonkers A. en O. Heerma D'Holwinde
3.4.1. Tricht
2136 Archief van het dorpsbestuur Buurmalsen en Tricht, 1594 - 1811
3. Bijlagen
3.4. Bijlage IV: Taxatie nalatenschap van de Jonkers A. en O. Heerma D'Holwinde
3.4.1.
Tricht
Twaalf morgen weiland verdeeld in drie kampen genaamd de Gijsbert Campen in de Letse Hoeve gelegen, leenroerig aan het graafschap Culemborg, ten oosten en noorden de graaf van Buren, ten westen de Trichterkade en ten zuiden de Loensesteegh.
Eén morgen vier hond bos, nu hooi- of weiland, in de Nieuwe Hoeve gelegen, ten oosten de Broeksteeg, ten westen de Armen van Geldemalsen, ten zuiden Roelof Casteleijn en ten noorden Aart van Mill.
Zes morgen bouwland in de Lagemaat bij Lucashoff gelegen, ten oosten het volgende perceel de boomgaard genaamd Lucashoff, ten westen het Weeshuis van Buren, ten zuiden Willem van Asch en ten noorden heer Wanray.
Eén boomgaard groot circa twee hond genaamd Lucashoff, ten oosten de Meersteeg, ten westen genoemde zes morgen, ten zuiden Peter van Uijtert en ten noorden heer Wanray.
Twee morgen vijf hond bouwland genaamd de Lange Akkers in de Middelmaat gelegen, ten oosten de Meersteeg, ten westen de graaf van Buren, ten zuiden Arien van Mill en ten noorden de diaconiearmen van Tricht.
Eén morgen vijf hond bouwland genaamd het Nonneland in de Middelmaat gelegen, ten oosten Anthony Tucker en Cornelis van Oort, ten zuiden de weduwe van Claas van Gelder, ten noorden Anthony Tucker en ten westen Cornelis van Oort.
Twee morgen vijf hond bouwland en elzenbos genaamd de Hoenderkoper in de Middelmaat gelegen, ten oosten de Meersteeg, ten westen Dirk Kemp, ten zuiden de weduwe van Peter van Santen en ten noorden Gijsbert van Meeteren en Anthony Tucker.
Twee morgen bouwland genaamd Juffrouw Stoute Land in de Lagemaat gelegen, ten oosten de Meersteeg, ten westen en noorden Dirk Kemp en ten zuiden Cornelis van Oort.

Kenmerken

Status toegang:
Definitieve toegang / toegang afgerond
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Aan de openbaarheid zijn geen beperkingen gesteld.
Omvang in meters:
1,62