Personen

Let op: Er is nog meer te onderzoeken. Er zijn ook boeken die (nog) niet zijn geindexeerd. Je kunt ze niet op naam doorzoeken, maar wel doorbladeren. Bij deze genealogische bronnen vind je ook omnummeringslijsten van woningen.

Naar alle genealogische bronnen
Uw zoekacties: Persoon in notariële akte: . .
Personen

Zoeken naar personen

Voordat je gaat zoeken op personen bij het RAR, raden wij je aan om de pagina te lezen over bronnen voor familieonderzoek: https://regionaalarchiefrivierenland.nl/genealogische-bronnen.  Uitgebreide hulp bij het zoeken, vind je op https://regionaalarchiefrivierenland.nl/hulp-bij-zoeken   

Eenvoudig zoeken
In de bovenste groene balk zie je een zoekveld. Hier kun je trefwoorden invullen waarop je binnen de zoekresultaten wilt zoeken. Je zoekt hiermee dan in alle beschrijvingsvelden van een persoon.

Kun je niet vinden wat je zoekt, dan betekent dat nog niet altijd dat we het niet hebben. Neem dan contact op met onze studiezaal! 0344 612 230 of https://regionaalarchiefrivierenland.nl/vraag-over-archiefonderzoek

Uitgebreid zoeken
Klik op de knop ‘Uitgebreid zoeken’ aan de rechterkant en er opent een extra zoekvenster. In dit venster kun je zoeken op 2 of meer personen tegelijk. Standaard kun je de gegevens van 2 personen invullen. Wil je personen toevoegen, klik dan op de + naast het woord ‘Persoon’. Wil je deze persoon weer verwijderen, klik dan op de ‘x’ achter de persoon.

Personen
Voor personen kun je zoeken op Achternaam, Tussenvoegsel, Voornaam en Rol. Je moet minimaal een voornaam of achternaam invullen. Wat je in het zoekveld ‘Achternaam’ invult, wordt ook gezocht in het veld ‘Patroniem’.

Vooral bij oudere namen is zoeken met wildcards (bijvoorbeeld *) aan te raden i.v.m. spellingsvarianten. De meest gebruikte wildcards zijn:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoek je naar woorden die op elkaar lijken.

Overige
Onder het kopje ‘Overige’ kun je zoeken op Plaats, Soort bron en Periode van de inschrijving of akte waarin de gezochte persoon voorkomt.  

Filters
Je kunt de zoekresultaten ook beperken door de filters te gebruiken in de groene balk onder het zoekveld ‘Alle Velden’. De filters zijn: Bron, Gemeente, Plaats en Rol.

Zoekresultaten
Als je alle zoekcriteria hebt bepaald, klik je op de knop ‘Zoek’.

De resultaten in de lijst kun je op- of aflopend sorteren op Achternaam, Voornaam, Datum, Plaats of Rol door te klikken op de pijltjes achter de kolomnamen.

beacon
 
 
Notariële akte
Notariële akte , 24-3-1869
Register:
Repertorium, 1860 nr. 131 (17 okt) - 1875 nr. 086 (31 mei)
Standplaats:
Ammerzoden
Periode register:
1860-1875
Gemeente:
Maasdriel
Persoon in notariële akte:
Persoon in notariële akte: Gijsbertus Rademakers  
Persoon in notariële akte: Anna Maria Rademakers  
Persoon in notariële akte: Evert Aartzoon Vos  
Persoon in notariële akte: C.R. van Lanschot  
Persoon in notariële akte: T.J. Tilman  
Persoon in notariële akte: . .  
Aktenummer:
34
Brevet of minuut:
Minuut
Soort akte:
Verkoping
Beschrijving:
Defin. verkoop Gijsbertus Rademakers te Ammerzoden cumsuis van de navolgende onroerende goederen nagelaten door Anna Maria Rademakers te Ammerzoden als:
onder de Gemeente Ammerzoden
1e de westelijke helft van 1 bunder 46 roeden weiland de Langenkamp onder Well, aan Evert Vos Aartzoon te Well voor vijfhonderdtien Gulden zegge ƒ 510.-
2e 1 bund. 11 roeden 80 El. weiland de Langewei, aan vrouwe C.R. van Lanschot, weduwe T.J. Tilman te SBosch voor achttienhonderdzestig Gulden zegge ƒ 1860.-
3e 44 roeden 80 El. bouwland de Stroomakker, aan gemelde weduwe Tilman voor elfhonderdvijfennegentig Gulden ƒ 1195.-
4e 47 roeden 60 El. bouwland den Dreg, aan Gijsbertus Rademakers te Ammerzoden, voor achthonderdtwintig Gulden ƒ 820.-
5e 22 roeden 50 Ellen bouwland het Geelrijs, aan gemelde weduwe Tilman voor zeshonderdtien Gulden zegge ƒ 610.-
onder de Gemeente Hedel
6e de onverdeelde helft van 2 Bundesr 19 roeden 60 El. weiland Wouter Fransenkamp, aan Gijsbertus Rademakers te Ammerzoden voor duizend en vijf gulden zegge ƒ 1005.
Toegangsnummer:
3182 Archieven van notarissen in de Bommelerwaard 1432 - 1440, 1813 - 1935, 1432 - 1935
Inventarisnummer:
Notabene:
Deze akte zelf is opvraagbaar op onze studiezaal. De akte is niet digitaal beschikbaar.

Gebruik CTRL + scroll om te scrollen

Ga