Personen

Uw zoekacties: haar zwager
xPersonen

Hulp bij het zoeken op personen bij het RAR

 

Voordat u gaat zoeken op personen bij het RAR raden wij u aan om de introductiepagina te lezen: http://regionaalarchiefrivierenland.nl/page/148

 

1. U klikt op het zoekveld of op het knopje rechts ernaast.

 

2. Het zoekvenster klapt zich uit, waarin de cursor automatisch in het zoekveld ‘Achternaam’ staat. Het zoekveld ‘Achternaam’ doorzoekt ook de ingevoerde gegevens in het veld ‘Patroniem’.

 

3. U ziet dat het zoekvenster is verdeeld in twee delen: ‘Persoon’ en ‘Overige’. In het eerste deel ‘Persoon’ kunt u zoeken op achternaam, tussenvoegsel, voornaam en rol (meerdere zoekvelden mogelijk). U dient minimaal een voornaam of achternaam op te geven.

Door gebruik te maken van ‘*’ voor meerdere of een ‘_’, dan wel een ‘?’ voor een enkel teken kunt u gemakkelijk zoeken op verschillende schrijfwijzen van een naam.

 

4. Wilt u op een combinatie van personen zoeken, dan klikt op het ‘+’ achter ‘Persoon’. Er verschijnt een nieuw formulier waarin u de zoekgegevens van een tweede persoon kunt invoeren. U kunt nogmaals op het ‘+’ achter ‘Persoon’ klikken om een derde, vierde, etc. persoon toe te voegen aan uw zoekopdracht. Middels het ‘x’ achter ‘Persoon’ kunt personen weer uit uw zoekopdracht verwijderen. Let op: het zoeken op meerdere personen tegelijk kan langer duren dan normaal.

 

5. In het tweede deel ‘Overige’ kunt u de plaats, soort bron en periode aangeven van de inschrijving of akte waarin de gezochte persoon voorkomt. Wanneer u zoekt in alle velden doorzoekt u alle beschrijvingsvelden van een persoon, zoals voornaam, plaats, rol, etc.

 

6. Na het klikken op Zoek verschijnt een lijst met uw zoekresultaat of u krijgt de melding ‘Helaas is er niets gevonden’.

 

7. De resultaten in de lijst kunt u op- of aflopend sorteren op voornaam, patroniem, achternaam, plaats, datum en rol door te klikken op de pijltjes achter de kolomnamen of door een keuze te maken in de keuzelijstjes in de groene balk.

 

8. De resultaten kunt u ook verder beperken door gebruik te maken van de filters, rechts op uw scherm.

Personen
>
Persoon+
 
 
 
Overige
 
 

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Trouwinschrijving
Trouwinschrijving Peternella van Blitterswijk, 60 en Antoni van Bergen, 50, 05-02-1799
Register:
Burgerlijk Trouwboek van de huwelijkscommissarissen Drumpt 1796-1810
Gemeente:
Tiel
Periode register:
1796-1810
Plaats Ondertrouw:
Drumpt
Datum ondertrouw:
17-01-1799
Plaats trouwen:
Drumpt
Datum trouwen:
05-02-1799
Bruidegom:
Antoni van Bergen, 50
Bruid:
Peternella van Blitterswijk, 60
Eerdere man:
Mattheus Wielders
Getuige:
Teunis van Bergen
Joanna Koekke
haar zwager
Wm. de Rooij
Diversen:
Compareerden voor Aart van den Hurk en Willem van Aken, Commissarien van Huwelijks=zaken te Drumpt op 17.1.1799, bruidegom Antoni van Bergen, J.M. gebooren en
wonende te Wamel, oud 50 jaaren, zoon van Teunis van Bergen, en van Joanna Koekke, beide nog in leven zijnde, bruid Peternella van Blitterswijk, geboren en wonende te Drumpt, oud 60 jaren, dochter van Geurt van Blitterswijk, en van Peternella de Smits, beide overleden en aan Commissarien bewust, weduwe van Mattheus Wielders, en daar uit het huwelijk met Mattheus geen kinderen geprocureerd waren niet verpligt afgoeding te produceeren zoo als aan commissarien bekent is. Getuigen: van de Bruidegom zijn vader en moeder per Littram en van de Bruids zijde haar zwager. Na voor afgegevene acte van comparitie en nadat de 3 geboden den 20e en 27e Januarij en den 3e Februarij onverhinderd ergaan waren, zijn den 5e februarij ten overstaan van boven genoemde Commissarien voornoemde Bruidegom en Bruid alhier in den Egten Huwelijken staat ingezegend.
Bladzijde:
28-29
Toegangsnummer:
0010 Doop-, trouw- en begraafregisters (RBS / Retroacta Burgerlijke Stand) van dorpen en steden werkgebied RAR), 1598 - 1817
Inventarisnummer:

Ga
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS