Archieven

 

Uw zoekacties: Bibliotheek en documentatie

Bibliotheek en documentatie

Zoeken in de bibliotheek

Voordat je gaat zoeken in de bibliotheek, raden wij je aan om de pagina te lezen over bronnen in de bibliotheek: https://regionaalarchiefrivierenland.nl/boeken.

Uitgebreide hulp bij het zoeken, vind je op https://regionaalarchiefrivierenland.nl/hulp-bij-zoeken   

Eenvoudig zoeken
In de bovenste groene balk zie je een zoekveld ‘Alle velden’. Hier kun je trefwoorden invullen waarop je zoekt in alle beschrijvingsvelden in de bibliotheek en documentatiecollectie. Je kunt hier bijvoorbeeld zoeken op titel, auteur of trefwoord. 

Wildcards kunnen het zoeken makkelijker maken. De meest gebruikte wildcards zijn:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoek je naar woorden die op elkaar lijken.

Kun je niet vinden wat je zoekt, dan betekent dat nog niet altijd dat we het niet hebben. Neem dan contact op met onze studiezaal! 0344 612 230 of https://regionaalarchiefrivierenland.nl/vraag-over-archiefonderzoek

Uitgebreid zoeken
Klik op de knop ‘Uitgebreid zoeken’ aan de rechterkant en er opent een extra zoekvenster. In dit venster vind je de velden ‘Titel’, ‘Auteur’, ‘Plaats’ en ’Periode’.

Filters
Je kunt de zoekresultaten ook beperken door de filters te gebruiken in de groene balk onder het zoekveld ‘Alle Velden’. De filters zijn: ‘Soort’, ‘Collectie’ en ‘Gedigitaliseerde publicatie’.

Zoekresultaten
Als je alle zoekcriteria hebt bepaald, klik je op de knop ‘Zoek’. Je kunt de zoekresultaten oplopend of aflopend sorteren op titel, auteur of laatste wijziging.

beacon
41 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
Pagina: 1
 
 
Boek
1092 Zaltbommelse Bridge Club 1928 - 1978
Titel:
Zaltbommelse Bridge Club 1928 - 1978
Auteur:
Zaltbommelse.
Plaats van uitgave:
Zaltbommel
Jaar van uitgave:
1978
Uitgever:
Zaltbommelse Bridge Club
 
 
 
 
 
Boek
1587 Zaltbommel (beschrijving bij de facsimile uitgave van de netkaart en de minuutkaart van Jacob van Deventer van de stad Zaltbommel uit het derde kwart van de 16 eeuw)
Titel:
Zaltbommel (beschrijving bij de facsimile uitgave van de netkaart en de minuutkaart van Jacob van Deventer van de stad Zaltbommel uit het derde kwart van de 16 eeuw)
Auteur:
Witteveen-Jansen, M.
Notabene:
Het betreft fotokopieën van de beschrijving en de kaarten. De originelen zijn geborgen in de kaartencollectie onder nummer 152/368; C 186
 
 
 
 
 
Boek
12588 Waterstaat, Waterstaatswerken en Kaarten. Handleiding voor het maken en het gebruiken van kaarten, en een stelsel van symbolen, tekens en aanduidingen met 6 bijlagen.
Titel:
Waterstaat, Waterstaatswerken en Kaarten. Handleiding voor het maken en het gebruiken van kaarten, en een stelsel van symbolen, tekens en aanduidingen met 6 bijlagen.
Auteur:
Ferwerda, R.
Jaar van uitgave:
1954
Trefwoorden:
 
 
 
 
 
Boek
11481 Vergaard - bewaard - beheerd : het cultuurbezit van het hoogheemraadschap van de Alblasserwaard en de Vijfherenlanden
Titel:
Vergaard - bewaard - beheerd : het cultuurbezit van het hoogheemraadschap van de Alblasserwaard en de Vijfherenlanden
Auteur:
Busch, A.J. ... [et al.]
Plaats van uitgave:
Gorinchem
Jaar van uitgave:
[1995]
Uitgever:
Stichting Publicaties Cultuurbezit Waterschappen Alblasserwaard en Vijfherenlanden