Archieven

 

Uw zoekacties: Bibliotheek en documentatie
Bibliotheek en documentatie

Zoeken in de bibliotheek

Voordat je gaat zoeken in de bibliotheek, raden wij je aan om de pagina te lezen over bronnen in de bibliotheek: https://regionaalarchiefrivierenland.nl/boeken.

Uitgebreide hulp bij het zoeken, vind je op https://regionaalarchiefrivierenland.nl/hulp-bij-zoeken   

Eenvoudig zoeken
In de bovenste groene balk zie je een zoekveld ‘Alle velden’. Hier kun je trefwoorden invullen waarop je zoekt in alle beschrijvingsvelden in de bibliotheek en documentatiecollectie. Je kunt hier bijvoorbeeld zoeken op titel, auteur of trefwoord. 

Wildcards kunnen het zoeken makkelijker maken. De meest gebruikte wildcards zijn:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoek je naar woorden die op elkaar lijken.

Kun je niet vinden wat je zoekt, dan betekent dat nog niet altijd dat we het niet hebben. Neem dan contact op met onze studiezaal! 0344 612 230 of https://regionaalarchiefrivierenland.nl/vraag-over-archiefonderzoek

Uitgebreid zoeken
Klik op de knop ‘Uitgebreid zoeken’ aan de rechterkant en er opent een extra zoekvenster. In dit venster vind je de velden ‘Titel’, ‘Auteur’, ‘Plaats’ en ’Periode’.

Filters
Je kunt de zoekresultaten ook beperken door de filters te gebruiken in de groene balk onder het zoekveld ‘Alle Velden’. De filters zijn: ‘Soort’, ‘Collectie’ en ‘Gedigitaliseerde publicatie’.

Zoekresultaten
Als je alle zoekcriteria hebt bepaald, klik je op de knop ‘Zoek’. Je kunt de zoekresultaten oplopend of aflopend sorteren op titel, auteur of laatste wijziging.

beacon
37  zoekresultaten
 
 
 
 
Boek
1501 Fotoboek met meer dan 300 oude foto's, prenten en prentbriefkaarten van de Midden Betuwe met de dorpen Echteld, IJzendoorn etc.
Titel:
Fotoboek met meer dan 300 oude foto's, prenten en prentbriefkaarten van de Midden Betuwe met de dorpen Echteld, IJzendoorn etc.
Auteur:
Fotoboek.
Plaats van uitgave:
Ochten
Editie:
2e dr
Jaar van uitgave:
1981
Uitgever:
Van Eck - Oosterink
 
 
 
 
 
Boek
14056 Eenige conclusiën, in belangrijke zaken, meerendeels vicarien. tiendregten, erfpachten, grondrenten, dijkregten, markenvereenigingen en vissschereij-regten betreffende, voor het Provinciaal Geregtshof van Gelderland genomen
Titel:
Eenige conclusiën, in belangrijke zaken, meerendeels vicarien. tiendregten, erfpachten, grondrenten, dijkregten, markenvereenigingen en vissschereij-regten betreffende, voor het Provinciaal Geregtshof van Gelderland genomen
Auteur:
Staats Evers, W.
Plaats van uitgave:
Zutphen
Jaar van uitgave:
1857
Deel:
2 delen
Uitgever:
Thieme
 
 
 
 
 
Boek
13407 Een beter milieu begint (ook) bij het riool
Titel:
Een beter milieu begint (ook) bij het riool
Plaats van uitgave:
z.p.
Jaar van uitgave:
1999
Uitgever:
gemeente Buren
 
 
 
 
 
Boek
575 De wapenboeken der Gelders-Overijsselse studentenverenigingen
Titel:
De wapenboeken der Gelders-Overijsselse studentenverenigingen
Auteur:
Schutte, O.
Plaats van uitgave:
Zutphen
Jaar van uitgave:
1975
Serie:
Gelderse Historische Reeks
Deel:
6
Notabene:
Met aanvullingen en verbeteringen : Bartelink, G. en O. Schutte, Vindplaatsen van een aantal citaten uit de wapenboeken van de Gelders-Overijsselse studentenverenigingen. - Verschenen in: Bijdragen en Mededelingen Gelre, jrg.69 (1976/1977) p.267-272 (0660-171)
Uitgever:
Walburg Pers