Archieven

 

Uw zoekacties: Bibliotheek en documentatie

Bibliotheek en documentatie

Zoeken in de bibliotheek

Voordat je gaat zoeken in de bibliotheek, raden wij je aan om de pagina te lezen over bronnen in de bibliotheek: https://regionaalarchiefrivierenland.nl/boeken.

Uitgebreide hulp bij het zoeken, vind je op https://regionaalarchiefrivierenland.nl/hulp-bij-zoeken   

Eenvoudig zoeken
In de bovenste groene balk zie je een zoekveld ‘Alle velden’. Hier kun je trefwoorden invullen waarop je zoekt in alle beschrijvingsvelden in de bibliotheek en documentatiecollectie. Je kunt hier bijvoorbeeld zoeken op titel, auteur of trefwoord. 

Wildcards kunnen het zoeken makkelijker maken. De meest gebruikte wildcards zijn:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoek je naar woorden die op elkaar lijken.

Kun je niet vinden wat je zoekt, dan betekent dat nog niet altijd dat we het niet hebben. Neem dan contact op met onze studiezaal! 0344 612 230 of https://regionaalarchiefrivierenland.nl/vraag-over-archiefonderzoek

Uitgebreid zoeken
Klik op de knop ‘Uitgebreid zoeken’ aan de rechterkant en er opent een extra zoekvenster. In dit venster vind je de velden ‘Titel’, ‘Auteur’, ‘Plaats’ en ’Periode’.

Filters
Je kunt de zoekresultaten ook beperken door de filters te gebruiken in de groene balk onder het zoekveld ‘Alle Velden’. De filters zijn: ‘Soort’, ‘Collectie’ en ‘Gedigitaliseerde publicatie’.

Zoekresultaten
Als je alle zoekcriteria hebt bepaald, klik je op de knop ‘Zoek’. Je kunt de zoekresultaten oplopend of aflopend sorteren op titel, auteur of laatste wijziging.

Filter: Jax
beacon
1 zoekresultaat
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Boek
13359 Katholyk Meyerysch memorieboek, behelzende de oprigting van het bisdom van 's-Hertogenbosch, beneffens de lijst der bisschoppen, zoo van Luik, Camerijk en Utrecht, die ons land tot dien tijd, in het kerkelijke bestuurd hebben; als ook de bisschoppen van 's Hertogenbosch; verders de lijst der algemeene vicarissen, zoo capitulaire als apostelijke; eindelijk de lijst der pastoors en bestuurders van iedere kerk van het bisdom, in zoo verre die bekend zijn; en de namen der thans bedienende capellanen, beneffens andere bijzonderheden en merkwaardige kerkelijke gebeurtenissen
Titel:
Katholyk Meyerysch memorieboek, behelzende de oprigting van het bisdom van 's-Hertogenbosch, beneffens de lijst der bisschoppen, zoo van Luik, Camerijk en Utrecht, die ons land tot dien tijd, in het kerkelijke bestuurd hebben; als ook de bisschoppen van 's Hertogenbosch; verders de lijst der algemeene vicarissen, zoo capitulaire als apostelijke; eindelijk de lijst der pastoors en bestuurders van iedere kerk van het bisdom, in zoo verre die bekend zijn; en de namen der thans bedienende capellanen, beneffens andere bijzonderheden en merkwaardige kerkelijke gebeurtenissen
Auteur:
Gils, A. van.
Plaats van uitgave:
's Bosch (Den Bosch)
Jaar van uitgave:
1819
Notabene:
De naam van de auteur wordt niet vermeld in het boek
Uitgever:
J.J. Arkesteyn