Archieven

 

Uw zoekacties: Bibliotheek en documentatie

Bibliotheek en documentatie

Zoeken in de bibliotheek

Voordat je gaat zoeken in de bibliotheek, raden wij je aan om de pagina te lezen over bronnen in de bibliotheek: https://regionaalarchiefrivierenland.nl/boeken.

Uitgebreide hulp bij het zoeken, vind je op https://regionaalarchiefrivierenland.nl/hulp-bij-zoeken   

Eenvoudig zoeken
In de bovenste groene balk zie je een zoekveld ‘Alle velden’. Hier kun je trefwoorden invullen waarop je zoekt in alle beschrijvingsvelden in de bibliotheek en documentatiecollectie. Je kunt hier bijvoorbeeld zoeken op titel, auteur of trefwoord. 

Wildcards kunnen het zoeken makkelijker maken. De meest gebruikte wildcards zijn:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoek je naar woorden die op elkaar lijken.

Kun je niet vinden wat je zoekt, dan betekent dat nog niet altijd dat we het niet hebben. Neem dan contact op met onze studiezaal! 0344 612 230 of https://regionaalarchiefrivierenland.nl/vraag-over-archiefonderzoek

Uitgebreid zoeken
Klik op de knop ‘Uitgebreid zoeken’ aan de rechterkant en er opent een extra zoekvenster. In dit venster vind je de velden ‘Titel’, ‘Auteur’, ‘Plaats’ en ’Periode’.

Filters
Je kunt de zoekresultaten ook beperken door de filters te gebruiken in de groene balk onder het zoekveld ‘Alle Velden’. De filters zijn: ‘Soort’, ‘Collectie’ en ‘Gedigitaliseerde publicatie’.

Zoekresultaten
Als je alle zoekcriteria hebt bepaald, klik je op de knop ‘Zoek’. Je kunt de zoekresultaten oplopend of aflopend sorteren op titel, auteur of laatste wijziging.

beacon
1  zoekresultaat
sorteren op:
 
 
 
 
Boek
14462 XIV boeken van de Geldersse geschiedenissen : van 't begin af vervolghd tot aen de afzweeringh des Konincx van Spanien; waer van 't eerste deel verhandeld de land-beschrijvingh. Getrocken meerendeels uyt de Latynsse werken van den Heer Joh. Isacus Pontanus; doch doorgens veranderd, verbeterd, ende met meer dan drie honderd nieuwe hoofd-stucken, en andere noodelycke byvoeghsels, allesins vergroot
Titel:
XIV boeken van de Geldersse geschiedenissen : van 't begin af vervolghd tot aen de afzweeringh des Konincx van Spanien; waer van 't eerste deel verhandeld de land-beschrijvingh. Getrocken meerendeels uyt de Latynsse werken van den Heer Joh. Isacus Pontanus; doch doorgens veranderd, verbeterd, ende met meer dan drie honderd nieuwe hoofd-stucken, en andere noodelycke byvoeghsels, allesins vergroot
Auteur:
Slichtenhorst, A. van.
Plaats van uitgave:
Arnhem
Jaar van uitgave:
1654
Notabene:
Dit originele exemplaar is niet ter inzage, gebruik de moderne herdruk opgenomen onder nummer Bk-634
Uitgever:
Jacob van Biesen