Archieven

 

Uw zoekacties: Het eerste ziekenhuis tussen Tielse arbeiders.(Artikel over ...

Bibliotheek en documentatie

Zoeken in de bibliotheek

Voordat je gaat zoeken in de bibliotheek, raden wij je aan om de pagina te lezen over bronnen in de bibliotheek: https://regionaalarchiefrivierenland.nl/boeken.

Uitgebreide hulp bij het zoeken, vind je op https://regionaalarchiefrivierenland.nl/hulp-bij-zoeken   

Eenvoudig zoeken
In de bovenste groene balk zie je een zoekveld ‘Alle velden’. Hier kun je trefwoorden invullen waarop je zoekt in alle beschrijvingsvelden in de bibliotheek en documentatiecollectie. Je kunt hier bijvoorbeeld zoeken op titel, auteur of trefwoord. 

Wildcards kunnen het zoeken makkelijker maken. De meest gebruikte wildcards zijn:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoek je naar woorden die op elkaar lijken.

Kun je niet vinden wat je zoekt, dan betekent dat nog niet altijd dat we het niet hebben. Neem dan contact op met onze studiezaal! 0344 612 230 of https://regionaalarchiefrivierenland.nl/vraag-over-archiefonderzoek

Uitgebreid zoeken
Klik op de knop ‘Uitgebreid zoeken’ aan de rechterkant en er opent een extra zoekvenster. In dit venster vind je de velden ‘Titel’, ‘Auteur’, ‘Plaats’ en ’Periode’.

Filters
Je kunt de zoekresultaten ook beperken door de filters te gebruiken in de groene balk onder het zoekveld ‘Alle Velden’. De filters zijn: ‘Soort’, ‘Collectie’ en ‘Gedigitaliseerde publicatie’.

Zoekresultaten
Als je alle zoekcriteria hebt bepaald, klik je op de knop ‘Zoek’. Je kunt de zoekresultaten oplopend of aflopend sorteren op titel, auteur of laatste wijziging.

beacon
 
 
Artikel
110.34 Het eerste ziekenhuis tussen Tielse arbeiders.
(Artikel over volkshuisvesting; armoede; verkrotting; huisjesmelkerij, Belgische opstand; bedelarij; huisvesting instrument voor volksgezondheid, tegen besmettelijke ziekten; 1825 reglement slopen en verbouw binnenstad; nieuwbouw huizen met verdieping centrum Lingedijk Stationsstraat; 1851 vergunning voor nieuwbouw; slechte situatie volkswijken; dokter Pameijer; Nutsstichting; Rooie dorp; woningwetwoningen; pompen; Otto J. Hoogendijk van Domselaar; Gasthuisstraat; Waterstraat; 70 arbeiderswoningen architect Stoop, Hoogendijkstichting; Hervormde Diaconie; Molenwerf; J.D. van Leeuwenstraat; Bart Gebel tapper en metselaar; Voor de Kijkuit; kleine huisjes tegenover Jodenkerkhof; Groenlandslaantje; Vleeschbuurt; grote gezinnen; Dronkemanslaantje; fam Dijckmeester),
Auteur:
Heiningen, Huub van
Aanvragen:
Wilt u dit Artikel aanvragen? Vraag dan het bovenliggende boek of tijdschrift aan.
Verschenen in:
Versteend Verleden 34, Dagblad De Gelderlander 11-05-1995.
Is onderdeel van: