Archieven

 

Uw zoekacties: Een stadhuis aan de Markt in Tiel.(Artikel over stadhuis: Wi...

Bibliotheek en documentatie

Zoeken in de bibliotheek

Voordat je gaat zoeken in de bibliotheek, raden wij je aan om de pagina te lezen over bronnen in de bibliotheek: https://regionaalarchiefrivierenland.nl/boeken.

Uitgebreide hulp bij het zoeken, vind je op https://regionaalarchiefrivierenland.nl/hulp-bij-zoeken   

Eenvoudig zoeken
In de bovenste groene balk zie je een zoekveld ‘Alle velden’. Hier kun je trefwoorden invullen waarop je zoekt in alle beschrijvingsvelden in de bibliotheek en documentatiecollectie. Je kunt hier bijvoorbeeld zoeken op titel, auteur of trefwoord. 

Wildcards kunnen het zoeken makkelijker maken. De meest gebruikte wildcards zijn:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoek je naar woorden die op elkaar lijken.

Kun je niet vinden wat je zoekt, dan betekent dat nog niet altijd dat we het niet hebben. Neem dan contact op met onze studiezaal! 0344 612 230 of https://regionaalarchiefrivierenland.nl/vraag-over-archiefonderzoek

Uitgebreid zoeken
Klik op de knop ‘Uitgebreid zoeken’ aan de rechterkant en er opent een extra zoekvenster. In dit venster vind je de velden ‘Titel’, ‘Auteur’, ‘Plaats’ en ’Periode’.

Filters
Je kunt de zoekresultaten ook beperken door de filters te gebruiken in de groene balk onder het zoekveld ‘Alle Velden’. De filters zijn: ‘Soort’, ‘Collectie’ en ‘Gedigitaliseerde publicatie’.

Zoekresultaten
Als je alle zoekcriteria hebt bepaald, klik je op de knop ‘Zoek’. Je kunt de zoekresultaten oplopend of aflopend sorteren op titel, auteur of laatste wijziging.

beacon
 
 
Artikel
110.30 Een stadhuis aan de Markt in Tiel.
(Artikel over stadhuis: Willem van Gelmthout; Kalmthout; statscriver; Karel van Gelre; Dirck vande Bock; Vleesstraat; Ceciliaklooste; secretaris Gasthuis of Leprozerie; Vleeshuis; stadhuis Vleesstraat Kerkstraat; verwoest in oorlog; stadhuis op de Mark; Gevangenis; Dampoort; Voorstad; Waterstraat; stadsgracht; martelwerktuigen; ontsnapping Ot de Zwart; Henneke Rutgers moordenaar Roever d Abt; Jan van Wije; hertog Arnold; inhuldiging; Zandwijk platgebrand; Arnt van Druten; Gosen van Rossem; Vleeshuis nieuwe gevangenis; Dirck Clepper; Johan van Rossem; 1420 stadhuis brand; vleeshuis opgeheven).
Auteur:
Heiningen, Huub van
Aanvragen:
Wilt u dit Artikel aanvragen? Vraag dan het bovenliggende boek of tijdschrift aan.
Verschenen in:
Versteend Verleden 30, Dagblad De Gelderlander 06-04-1995.
Is onderdeel van: