Archieven

 

Uw zoekacties: Codex Gelro Zutphanicus ofte handboeck ... / Geschikt na de ...
Bibliotheek en documentatie

Zoeken in de bibliotheek

Voordat je gaat zoeken in de bibliotheek, raden wij je aan om de pagina te lezen over bronnen in de bibliotheek: https://regionaalarchiefrivierenland.nl/boeken.

Uitgebreide hulp bij het zoeken, vind je op https://regionaalarchiefrivierenland.nl/hulp-bij-zoeken   

Eenvoudig zoeken
In de bovenste groene balk zie je een zoekveld ‘Alle velden’. Hier kun je trefwoorden invullen waarop je zoekt in alle beschrijvingsvelden in de bibliotheek en documentatiecollectie. Je kunt hier bijvoorbeeld zoeken op titel, auteur of trefwoord. 

Wildcards kunnen het zoeken makkelijker maken. De meest gebruikte wildcards zijn:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoek je naar woorden die op elkaar lijken.

Kun je niet vinden wat je zoekt, dan betekent dat nog niet altijd dat we het niet hebben. Neem dan contact op met onze studiezaal! 0344 612 230 of https://regionaalarchiefrivierenland.nl/vraag-over-archiefonderzoek

Uitgebreid zoeken
Klik op de knop ‘Uitgebreid zoeken’ aan de rechterkant en er opent een extra zoekvenster. In dit venster vind je de velden ‘Titel’, ‘Auteur’, ‘Plaats’ en ’Periode’.

Filters
Je kunt de zoekresultaten ook beperken door de filters te gebruiken in de groene balk onder het zoekveld ‘Alle Velden’. De filters zijn: ‘Soort’, ‘Collectie’ en ‘Gedigitaliseerde publicatie’.

Zoekresultaten
Als je alle zoekcriteria hebt bepaald, klik je op de knop ‘Zoek’. Je kunt de zoekresultaten oplopend of aflopend sorteren op titel, auteur of laatste wijziging.

beacon
 
 
Inventaris
Boeken
Boek
197 Codex Gelro Zutphanicus ofte handboeck ... / Geschikt na de ordre des alphabets, ende met Stucken en documenten gemunieert
Titel:
Codex Gelro Zutphanicus ofte handboeck ... / Geschikt na de ordre des alphabets, ende met Stucken en documenten gemunieert
Auteur:
Schrassert, Johan
Plaats van uitgave:
Harderwyck
Jaar van uitgave:
1740
Notabene:
Titel deel. 2: Stucken en documenten behoorende tot den Codex Gelro Zutphanicus. Deze 162 Stucken en Documenten, aangehaald in 't Mnl. Wdb. als deel 2 van den Codex Gelro Zutphanicus, lopen, voorzover gedateerd, van 't jaar 1200 tot en met 1736. Daaronder zijn er slechts twee uit de dertiende, drie uit de veertiende, zes uit de vijftiende eeuw; de overgrote meerderheid is uit de 16de en vooral uit de 17de eeuw. Alleen de Latijnse stukken zijn woordelijk medegedeeld; de middeleeuwse Dietsche stukken zijn veelal hetzij gemoderniseerd, hetzij vertaald. Slechts van enkele stukken wordt uitdrukkelijk medegedeeld, wáár het origineel berustte, maar het is duidelijk, dat de meeste moeten behoord hebben tot de archieven der Staten van de kwartieren van Arnhem en Zutfen, tot die van de archieven van de Rekenkamer en van het Hof van Gelderland. De meesten zullen thans op het Rijksarchief in Gelderland, sommige op het gemeentearchief van Arnhem berusten (bron: site van "Middelnederlansch Woordenboek")
Uitgever:
Willem Bribkink