Archieven

 

Uw zoekacties: Bibliotheek en documentatie

Bibliotheek en documentatie

Zoeken in de bibliotheek

Voordat je gaat zoeken in de bibliotheek, raden wij je aan om de pagina te lezen over bronnen in de bibliotheek: https://regionaalarchiefrivierenland.nl/boeken.

Uitgebreide hulp bij het zoeken, vind je op https://regionaalarchiefrivierenland.nl/hulp-bij-zoeken   

Eenvoudig zoeken
In de bovenste groene balk zie je een zoekveld ‘Alle velden’. Hier kun je trefwoorden invullen waarop je zoekt in alle beschrijvingsvelden in de bibliotheek en documentatiecollectie. Je kunt hier bijvoorbeeld zoeken op titel, auteur of trefwoord. 

Wildcards kunnen het zoeken makkelijker maken. De meest gebruikte wildcards zijn:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoek je naar woorden die op elkaar lijken.

Kun je niet vinden wat je zoekt, dan betekent dat nog niet altijd dat we het niet hebben. Neem dan contact op met onze studiezaal! 0344 612 230 of https://regionaalarchiefrivierenland.nl/vraag-over-archiefonderzoek

Uitgebreid zoeken
Klik op de knop ‘Uitgebreid zoeken’ aan de rechterkant en er opent een extra zoekvenster. In dit venster vind je de velden ‘Titel’, ‘Auteur’, ‘Plaats’ en ’Periode’.

Filters
Je kunt de zoekresultaten ook beperken door de filters te gebruiken in de groene balk onder het zoekveld ‘Alle Velden’. De filters zijn: ‘Soort’, ‘Collectie’ en ‘Gedigitaliseerde publicatie’.

Zoekresultaten
Als je alle zoekcriteria hebt bepaald, klik je op de knop ‘Zoek’. Je kunt de zoekresultaten oplopend of aflopend sorteren op titel, auteur of laatste wijziging.

beacon
101  titels
sorteren op:
 
 
 
 
Serie kranten
366 De Marskramer
Datering:
1951
Verspreidingsgebied:
Ammerzoden
frequentie:
1x per kwartaal (januari, april, juni en november)
Toelichting:
Afleveringen: nr.1, januari 1951; nr.2, Pasen 1951; nr.3, 1 juni 1951 en nr. 4, 7 november 1951. - Vier speciale uitgaven in dagbladformaat ter gelegenheid van het derde eeuwfeest van de parochie Ammerzoden en om de fondswerving voor de bouw van een nieuwe kerk te ondersteunen. - auteur: N.N., Markus de Bruin. - Oud no. 3503-836
Verschenen:
1951
Aanwezig:
1
Uitgever:
Parochie H. Willibrord te Ammerzoden
 
 
 
 
 
Serie kranten
365.021946 Maascourant : weekblad voor Ammerzoden, Hedel, Velddriel, Kerkdriel, Hoenzadriel, Alem, Rossum, Hurwenen, Zaltbommel, Bruchem, Kerkwijk, Delwijnen, Gameren, Nieuwaal, Zuilichem, Brakel, Poederoyen, Aalst, Nederhemert, Wellseind, Well, Heusden, Hedikhuizen, Bokhoven, Engelen en Empel
Datering:
1946 februari
Verspreidingsgebied:
Bommelerwaard
frequentie:
Wekelijks
Aanwezig:
Nrs. 2 en 4
Beschikbaarheid:
Aanvragen op studiezaal
Verschenen:
1946 februari
Voorganger:
Geen
Opvolger:
Geen
Toelichting:
De Maascourant verscheen in februari 1946 waarschijnlijk vier keer, daarna
stopte het krantje. Het krantje werd met de hand gezet door E. van Doornmalen, een zetmachine had de eigenaar van Drukkerij van Run, A.V.M. Blonk niet. De bijdragen voor het krantje kwamen van een ‘journalist’ uit de Den Bosch en de hoofdonderwijzer Van der Schoot uit Hedel.
Uitgever:
Drukkerij van Run
Auteursrechten:
Auteursrecht 70 jaar
 
 
 
 
 
Serie kranten
363 MooiMegaZien / Beleef! Mooi Maasdriel
Datering:
2012 - 2017
Toelichting:
Eerste nummer verscheen in september 2012 als jubileummagazine ter gelegenheid van het vijf jarig bestaan van de website www.mooimaasdriel.nl. Verschijnt maandelijks. Nieuws, bedrijven, activiteiten, verenigingen en wetenswaardigheden. - In 2017 voortgezet als: Beleef! en als De MooiBommelerwaard Krant (0636-3894)
Verschenen:
2012 - 2017
 
 
 
 
 
Serie kranten
337 PAD (Promotie Ammerzoden Dorp) Courant
Toelichting:
jaarlijkse uitgave