Alle bestanden

Uw zoekacties: De voorstelling op dit borduurpatroon bestaatt uit: 1. Een g...
xBeeldbank

Eenvoudig zoeken

U zoekt in de beeldbank door bovenaan de pagina het zoekformulier te gebruiken.

In het veld 'Alle velden' (ofwel eenvoudig zoeken) zoekt u in alle beschrijvingsvelden van alle collecties. U kunt hier bijvoorbeeld zoeken op tekstonderdeel, persoonsnaam, plaatsnaam, etc. Bevestig het zoeken, door op de knop 'zoek' te klikken.

 

Uitgebreid zoeken

Er kan ook een uitgebreide zoekopdracht worden uitgevoerd, hiermee zoekt u specifieker per collectie(s). Uitgebreid zoeken biedt u de mogelijkheid om te zoeken op plaatsnaam, straatnaam, soort afbeelding, periode en er kan in alle velden worden gezocht (vrije zoekmogelijkheid).

Het keuzelijstje 'Soort afbeelding' geeft u de keuze naar welk soort afbeelding u wilt zoeken: Foto, Portretfoto of Prentbriefkaart. Bevestig het zoeken, door op de knop 'zoek' te klikken.

 

Verdere mogelijkheden

U kunt uw zoekresultaten verfijnen door in de rechter kolom het gewenste filter te selecteren, onder het kopje 'Verfijnen op'. U dient hiervoor wel eerst een zoekopdracht uitgevoerd te hebben omdat de filters, zoals maker/uitgever/plaats/etc., zijn samengesteld uit waarden van uw zoekresultaten.

De zoekresultaten kunnen worden gesorteerd middels het keuzelijstje achter het kopje 'sorteren op', dat onder het zoekformulier is geplaatst. U kunt kiezen uit laatst gewijzigd, plaatsnaam, straatnaam en datering. Tevens kunt u deze laten oplopen of aflopen.

 

Beeldbank
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
thumbnail
Borduurpatroon5332 De voorstelling op dit borduurpatroon bestaatt uit: 1. Een gedeelte van een boom, daarnaast een blauwe mand met bloemen. 2. Een rode vogel op een tak met vergeetmenietjes., [1820-1830]
Plaats van uitgave:
Augsburg
Formaat:
176 x 140
Breedte papier in mm:
176
Expoitatie:
Beschikbaar gesteld door Stichting Vrienden van het Regionaal Archief Rivierenland
Hoogte papier in mm:
140
Datering:
[1820-1830]
Materiaal:
1 borduurpatroon
Naam uitgever:
Strasser, Phil. Dav.
Onderwerp:
Dieren en bloemen
Techniek:
met de hand ingekleurd
Kleur:
kleur
Kleur papier:
beige
Hoogte patroonraster:
130
Breedte patroonraster:
180
Materiële staat:
de staat van dit borduurpatroon is redelijk goed. De verf is redelijk goed aangebracht op het raster. De verf is iets sleets
Opmerking:
De voorstelling is ingekleurd op een gedrukt raster. Het lijkt alsof de prent is geschilderd en dat daarna de gravure erop is gedrukt, of het is het eerste ontwerp. Onregelmatig raster (vroeg 19e eeuw). Eén voorstelling is gedraaid op het papier gezet. Er is tweemaal de naam van Ludwig Schorlemmer Nürnberg op het patroon gestempeld verkoopfirma). Onderaan staat: Phil. Dav. Strasser in Augsburg. Achterop geen bijzonderheden
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS