Alle bestanden

Uw zoekacties: De voorstelling op dit borduurpatroon bestaat uit een papega...
xBeeldbank

Eenvoudig zoeken

U zoekt in de beeldbank door bovenaan de pagina het zoekformulier te gebruiken.

In het veld 'Alle velden' (ofwel eenvoudig zoeken) zoekt u in alle beschrijvingsvelden van alle collecties. U kunt hier bijvoorbeeld zoeken op tekstonderdeel, persoonsnaam, plaatsnaam, etc. Bevestig het zoeken, door op de knop 'zoek' te klikken.

 

Uitgebreid zoeken

Er kan ook een uitgebreide zoekopdracht worden uitgevoerd, hiermee zoekt u specifieker per collectie(s). Uitgebreid zoeken biedt u de mogelijkheid om te zoeken op plaatsnaam, straatnaam, soort afbeelding, periode en er kan in alle velden worden gezocht (vrije zoekmogelijkheid).

Het keuzelijstje 'Soort afbeelding' geeft u de keuze naar welk soort afbeelding u wilt zoeken: Foto, Portretfoto of Prentbriefkaart. Bevestig het zoeken, door op de knop 'zoek' te klikken.

 

Verdere mogelijkheden

U kunt uw zoekresultaten verfijnen door in de rechter kolom het gewenste filter te selecteren, onder het kopje 'Verfijnen op'. U dient hiervoor wel eerst een zoekopdracht uitgevoerd te hebben omdat de filters, zoals maker/uitgever/plaats/etc., zijn samengesteld uit waarden van uw zoekresultaten.

De zoekresultaten kunnen worden gesorteerd middels het keuzelijstje achter het kopje 'sorteren op', dat onder het zoekformulier is geplaatst. U kunt kiezen uit laatst gewijzigd, plaatsnaam, straatnaam en datering. Tevens kunt u deze laten oplopen of aflopen.

 

Beeldbank
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
thumbnail
Borduurpatroon5331 De voorstelling op dit borduurpatroon bestaat uit een papegaai met blauwe staart op een paal, naast een grote struik met paarse bloemen, [1820]
Patroonnummer:
No 23
Formaat:
123 x 162
Breedte papier in mm:
123
Hoogte papier in mm:
162
Materiaal:
1 borduurpatroon
Datering:
[1820]
Plaats van uitgave:
Wenen
Expoitatie:
Beschikbaar gesteld door Stichting Vrienden van het Regionaal Archief Rivierenland
Naam uitgever:
Kratschmer, Joh.
Onderwerp:
Dieren en bloemen
Techniek:
met de hand ingekleurd
Kleur:
kleur
Kleur papier:
beige
Hoogte patroonraster:
110
Breedte patroonraster:
80
Materiële staat:
de staat van dit borduurpatroon is matig. De verf is redelijk goed aangebracht op het raster. De verf is sleets en wat beschadigd
Opmerking:
De voorstelling is ingekleurd op een gedrukt raster. Onder de verf zijn de kleurtekens te zien. Het patroon is op dun papier geplakt. Onderaan staat: Wien bei Joh. Kratschmer, Neubau No 154. Op het papier zitten een aantal (verf)vlekken. Het patroon is gevouwen geweest. Achterop zitten wat vlekjes.
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS