Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van het kapittel en de kerkfabriek van de St.-Maarte...

3323 Archief van het kapittel en de kerkfabriek van de St.-Maartenskerk te Zaltbommel, 14e-16e eeuw

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
1. Kapittel van de St.-Maartenskerk
4. Prebenden, vicarieën en beneficiën
77 Afschrift van een eis, voorgelegd ten behoeve van een uitspraak aan de proost van Arnhem, in een geschil tussen Peter Janssen, vicaris van het altaar van Onze Lieve Vrouw in de kerk van Delwijnen, tegen Mary, weduwe van Art Janssen, te Well over de vermeende aantasting door haar van het eigendomsrecht van de vicarie door handelingen ten aanzien van enkele tot de vicarie behorende eigendommen, z.jr. [16e eeuw]; met op de achterzijde van het stuk aantekeningen uit 1558 over aan het kapittel verschuldigde tijnsen en aan vicariaten verbonden rechten en plichten, z.jr. [16e eeuw] en 1558 i
3323 Archief van het kapittel en de kerkfabriek van de St.-Maartenskerk te Zaltbommel, 14e-16e eeuw
Inventaris
1. Kapittel van de St.-Maartenskerk
4. Prebenden, vicarieën en beneficiën
77
Afschrift van een eis, voorgelegd ten behoeve van een uitspraak aan de proost van Arnhem, in een geschil tussen Peter Janssen, vicaris van het altaar van Onze Lieve Vrouw in de kerk van Delwijnen, tegen Mary, weduwe van Art Janssen, te Well over de vermeende aantasting door haar van het eigendomsrecht van de vicarie door handelingen ten aanzien van enkele tot de vicarie behorende eigendommen, z.jr. [16e eeuw]; met op de achterzijde van het stuk aantekeningen uit 1558 over aan het kapittel verschuldigde tijnsen en aan vicariaten verbonden rechten en plichten, z.jr. [16e eeuw] en 1558
Datering:
z.jr. [16e eeuw] en 1558
Omvang:
1 stuk
Oude Orde:
20

Gebruik CTRL + scroll om te scrollen

Ga

Kenmerken

Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
0,85