Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van H. Keser, (1835-) 1962-1994

3311 Archief van H. Keser, (1835-) 1962-1994

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
14 Stukken betreffende de viering van het 75-jarig bestaan van de synagoge op de hoek van de Kloosterstraat en de Minderbroederstraat te Zaltbommel (concepttekst van de openingsrede, het slotwoord en dankwoord uitgesproken door Samuël Koppens als voorzitter van de Israëlitische Gemeente te Zaltbommel tijdens de bijeenkomst en kopieën van krantenartikelen), 1939
3311 Archief van H. Keser, (1835-) 1962-1994
Inventaris
14
Stukken betreffende de viering van het 75-jarig bestaan van de synagoge op de hoek van de Kloosterstraat en de Minderbroederstraat te Zaltbommel (concepttekst van de openingsrede, het slotwoord en dankwoord uitgesproken door Samuël Koppens als voorzitter van de Israëlitische Gemeente te Zaltbommel tijdens de bijeenkomst en kopieën van krantenartikelen), 1939
Datering:
1939
NB:
Volgens een aantekening bij de concepttekst is die tekst wel uitgesproken door Koppens, maar is het niet zijn handschrift. Zie voor de viering ook Het Weekblad voor Zaltbommel, Bommeler- en Tielerwaard van 16 en 23 juni 1939.
Omvang:
1 omslag

Kenmerken

Subtitel:
Documentatie over de Israëlitische Gemeente Zaltbommel en joodse inwoners van Zaltbommel en omgeving
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Het archief is openbaar
Omvang in meters:
0,12