Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de gerechtsbank van de hoge heerlijkheid Poedero...

3189 Archief van de gerechtsbank van de hoge heerlijkheid Poederoijen, 1556 - 1811

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
52 Akte gepasseerd voor Corstiaen Bijl en Hendrick Leendertze, schepenen van Poederoijen, waarbij Claes Peterse van Wijck namens Johan Cristiaen Swaen, heer van Poederoijen, als gevolmachtigde van Hester Bussij, douariere Pieterson, getuigt dat hij krachtens besluit van het gericht weet van koop heeft gedaan aan Davidt Potgieter, predikant te Poederoijen, 1729
3189 Archief van de gerechtsbank van de hoge heerlijkheid Poederoijen, 1556 - 1811
Inventaris
52
Akte gepasseerd voor Corstiaen Bijl en Hendrick Leendertze, schepenen van Poederoijen, waarbij Claes Peterse van Wijck namens Johan Cristiaen Swaen, heer van Poederoijen, als gevolmachtigde van Hester Bussij, douariere Pieterson, getuigt dat hij krachtens besluit van het gericht weet van koop heeft gedaan aan Davidt Potgieter, predikant te Poederoijen, 1729
Datering:
1729
NB:
Los aangetroffen in nummer 3189/5, bij bl. 107-108.
Omvang:
1 stuk

Kenmerken

Status toegang:
Definitieve toegang / toegang afgerond
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
2
Opmerkingen:
Archieven van plaatselijke en regionale gerechtsbanken van voor 1811 worden ook (oud) rechterlijke archieven (ORA) genoemd. De rechtsprekende instelling wordt ook schepenbank, gerichtsbank of vierschaar genoemd.
Geografische namen: