Archieven

 

Uw zoekacties: Archieven van notarissen in Geldermalsen, 1811 - 1935

1519 Archieven van notarissen in Geldermalsen, 1811 - 1935

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
6. Beschrijvingsbeheer
6.1. Verantwoording
1519 Archieven van notarissen in Geldermalsen, 1811 - 1935
Inleiding
6. Beschrijvingsbeheer
6.1.
Verantwoording
Van het Gelders Archief werden bij de overdracht plaatsingslijsten ontvangen. In het Gelders Archief hadden de notariële archieven tot en met 1925 het toegangsnummer 168, de archieven vanaf 1926 het toegangsnummer 3152. De nummering uit die toegangen is deels aangehouden in deze inventaris. Voor zover door latere bewerkingen (gedetailleerde beschrijving van de repertoria of akten) wijzigingen in die nummering zijn opgetreden, zijn bij de beschrijvingen de oude inventarisnummers van het Gelders Archief genoteerd. Dit om de terugvindbaarheid van inventarisnummers in oudere bronvermeldingen mogelijk te maken. Zie verder ook paragraaf 6.3 van deze inleiding.

Kenmerken

Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
22,5
Opmerkingen:
Gelders Archief met toegangsnrs. 0168 en 3152. Enkel het verzoek uit 2013 tot vervreemding van de Archiefbescheiden aan de Staatsecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen zit in dossier 0040/443 Overname archieven Gelders Archief. Aangezien de archiefbescheiden bij het RAR aanwezig zijn mag worden aangenomen dat dit verzoek is ingewilligd.
Archiefnaam:
Archieven van notarissen in Geldermalsen
Categorie: