Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de Stichting Samen Verder te Culemborg, 1977 - 2003

1255 Archief van de Stichting Samen Verder te Culemborg, 1977 - 2003

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Toelichting
In de jaren '70 waren er verschillende initiatieven voor opvang en begeleiding van ouderen en gehandicapten. Om dit efficiënter te kunnen organiseren werd op 6 april 1978 de Stichting Samen Verder opgericht. De doelstelling was, 'het bevorderen en onderhouden van contacten van ouderen en minder-validen met hun omgeving'. Na het vervoersproject, genaamd Klaartje, ontstonden nieuwe initiatieven:
Kringloopwinkel Bartje, dagelijks telefonisch contact met alleenstaande ouderen Dientje / Bella, Floortje gezondheidszorg, Luisterlijn en Tafeltje Dek je.
In 2006 is het archief in bewaring gegeven aan het RAR; in 2015 is het geïnventariseerd. Vernietigd zijn de rittenadministratie en gegevens van auto's die niet meer in het bezit zijn van de stichting. De omvang bedraagt 0,62 meter.

Kenmerken

Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
1