Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de Commissie Voedselvoorziening te Lienden, 1944 - 1945

1135 Archief van de Commissie Voedselvoorziening te Lienden, 1944 - 1945

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Toelichting
In 1999 vond de heer E.C. van Kraaikamp een schriftje met aantekeningen (inventarisnummer 3) van de vergaderingen van de Commissie Voedselvoorziening te Lienden terug. Eertijds was hij secretaris van deze commissie. Uit de kladaantekeningen heeft hij de notulen gereconstrueerd (inventarisnummers 1 en 2). Het archiefje werd in 2004 geïnventariseerd. Waar de oorspronkelijke notulen waren gebleven was op dat moment niet bekend. In september werd geconstateerd dat het oorspronkelijke notulenboekje aanwezig was in de handschriftenverzameling van het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel, waardoor het archief kon worden aangevuld. Helaas leverde het dossier in het archief van het Regionaal Archief Rivierenland over het beheer van de handschriftenverzameling geen informatie over het hoe en wanneer van deze aanwinst.

Kenmerken

Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
0,12
Toegangstitel:
P.G.J. Huismans, Plaatsingslijst van het archief van de Commissie Voedselvoorziening te Lienden, 1944-1945