Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813

0826 Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor raadpleging en gebruik
5. Verwant materiaal
6. Aantekeningen
7. Beschrijvingsbeheer
8. Bijlagen bij de inleiding
Inventaris
2.6. Regestenlijst
R371 Gosen Beerntszoon, Jan van der Eemd en Geryt Kool, kerkmeesters der St. Barbarakerk te Culenborch, verklaren, dat Geryt Kool voornoemd aan hen overgedragen heeft een huis aan de Prijssche straat, en dat zij voor de jaarlijksche opbrengst verschillende kerkelijke diensten zullen doen houden.
Oorspr. (Inv. no. 611) met een fragment van het kerkezegel in groene was. De zegels van drost, schout, burgemeesters en schepenen, het stadszegel en de zegels der oorkonders zijn verloren.
0826 Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813
2. Inventaris
2.6. Regestenlijst
R371
Gosen Beerntszoon, Jan van der Eemd en Geryt Kool, kerkmeesters der St. Barbarakerk te Culenborch, verklaren, dat Geryt Kool voornoemd aan hen overgedragen heeft een huis aan de Prijssche straat, en dat zij voor de jaarlijksche opbrengst verschillende kerkelijke diensten zullen doen houden.
Oorspr. (Inv. no. 611) met een fragment van het kerkezegel in groene was. De zegels van drost, schout, burgemeesters en schepenen, het stadszegel en de zegels der oorkonders zijn verloren.
Datering:
1529 November 2

Kenmerken

Status toegang:
Definitieve toegang / toegang afgerond
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
40