Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813

0826 Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor raadpleging en gebruik
5. Verwant materiaal
6. Aantekeningen
7. Beschrijvingsbeheer
8. Bijlagen bij de inleiding
Inventaris
2.6. Regestenlijst
R291 Melchior van Culenborch, bastaard, richter, Dirck Coppier, Geryt Geryt Meliszoonszoon, Cornelis die Man en Dirck van Koten, schepenen te Culenborch, oorkonden, dat heer Gysbert Neude, priester, overgedragen heeft aan Jan Jan Beerntszoonszoon als kerkmeester ten behoeve der St. Barbarakerk aldaar een rente van een gouden schild 's jaars uit een huis op den Havendijck en aan de stadtwech.
Oorspr. (Inv. no. 632) met het zegel van den vierden oorkonder, en de geschonden zegels van derden en vijfden oorkonder in groene was. De zegels der eerste twee oorkonders zijn verloren.
0826 Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813
2. Inventaris
2.6. Regestenlijst
R291
Melchior van Culenborch, bastaard, richter, Dirck Coppier, Geryt Geryt Meliszoonszoon, Cornelis die Man en Dirck van Koten, schepenen te Culenborch, oorkonden, dat heer Gysbert Neude, priester, overgedragen heeft aan Jan Jan Beerntszoonszoon als kerkmeester ten behoeve der St. Barbarakerk aldaar een rente van een gouden schild 's jaars uit een huis op den Havendijck en aan de stadtwech.
Oorspr. (Inv. no. 632) met het zegel van den vierden oorkonder, en de geschonden zegels van derden en vijfden oorkonder in groene was. De zegels der eerste twee oorkonders zijn verloren.
Datering:
1507 April 30 [opten lesten dach van Aprille]

Kenmerken

Status toegang:
Definitieve toegang / toegang afgerond
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
40
Toegangstitel:
A.J. v.d. Ven, Het Oud-archief van de gemeente Culemborg (Utrecht 1938).