Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van het kapittel en de kerkfabriek van de St.-Maarte...

3323 Archief van het kapittel en de kerkfabriek van de St.-Maartenskerk te Zaltbommel, 14e-16e eeuw

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
1. Kapittel van de St.-Maartenskerk
3. Eigendommen
97 Brief van de deken en kanunniken van St.-Maartenskerk in Zaltbommel aan de Raad van de koning (Philips II) te Brussel met het verzoek om teruggave van munimenten (bewijsstukken), waaruit blijkt welke renten enz. de kerk toekomen uit bezittingen van personen, die om geloofsredenen uit de stad zijn gevlucht, en welke goederen geconfisqueerd zijn uit naam van de koning; geretourneerd aan de afzenders met apostille (beschikking in de marge) waarin de secretaris Van den Driessche opdracht krijgt van de raad om deze zaak af te handelen, 1570 i
3323 Archief van het kapittel en de kerkfabriek van de St.-Maartenskerk te Zaltbommel, 14e-16e eeuw
Inventaris
1. Kapittel van de St.-Maartenskerk
3. Eigendommen
97
Brief van de deken en kanunniken van St.-Maartenskerk in Zaltbommel aan de Raad van de koning (Philips II) te Brussel met het verzoek om teruggave van munimenten (bewijsstukken), waaruit blijkt welke renten enz. de kerk toekomen uit bezittingen van personen, die om geloofsredenen uit de stad zijn gevlucht, en welke goederen geconfisqueerd zijn uit naam van de koning; geretourneerd aan de afzenders met apostille (beschikking in de marge) waarin de secretaris Van den Driessche opdracht krijgt van de raad om deze zaak af te handelen, 1570
Datering:
1570
NB:
Een transcriptie van deze brief bevindt zich in het Archief van de familie Beckering Vinckers, toegang 3033, inventarisnummer 55, boek VIII, bl. 22-25.
Omvang:
1 stuk
Oude Orde:
20

Gebruik CTRL + scroll om te scrollen

Ga

Kenmerken

Datering:
14e-16e eeuw
Plaats:
Zaltbommel
Taal:
Nederlands
Verversingsgraad:
onregelmatig
Dekking in tijd:
14e-16e eeuw
Omvang in meters:
0,85
Openbaarheid:
Onbeperkt
Gemeente:
Zaltbommel
Locatie:
Zaltbommel