Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van het kapittel en de kerkfabriek van de St.-Maarte...

3323 Archief van het kapittel en de kerkfabriek van de St.-Maartenskerk te Zaltbommel, 14e-16e eeuw

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
1. Kapittel van de St.-Maartenskerk
4. Prebenden, vicarieën en beneficiën
75 Afschrift van een akte uitgevaardigd door schepenen, burgemeesters en raad van de stad Zaltbommel over de stichting door Johan van Hemert en zijn vrouw Ghijsbert van twee vicarieën op een altaar in de St.-Maartenskerk te Zaltbommel gewijd aan God, Maria, aartsengel Michael, Sint-Thomas, St.-Bartholomeus, St.-Georgius en Maria Magdalena; met aantekening van de verlening van toestemming voor die stichting door de Utrechtse bisschop David van Bourgondië, 1460 i
3323 Archief van het kapittel en de kerkfabriek van de St.-Maartenskerk te Zaltbommel, 14e-16e eeuw
Inventaris
1. Kapittel van de St.-Maartenskerk
4. Prebenden, vicarieën en beneficiën
75
Afschrift van een akte uitgevaardigd door schepenen, burgemeesters en raad van de stad Zaltbommel over de stichting door Johan van Hemert en zijn vrouw Ghijsbert van twee vicarieën op een altaar in de St.-Maartenskerk te Zaltbommel gewijd aan God, Maria, aartsengel Michael, Sint-Thomas, St.-Bartholomeus, St.-Georgius en Maria Magdalena; met aantekening van de verlening van toestemming voor die stichting door de Utrechtse bisschop David van Bourgondië, 1460
Datering:
1460
NB:
Een transcriptie van dit stuk bevindt zich in het Archief van de familie Beckering Vinckers, toegang 3033, inventarisnummer 55, boek VII, bl. 91-94.
Omvang:
1 stuk
Oude Orde:
20

Gebruik CTRL + scroll om te scrollen

Ga

Kenmerken

Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
0,85