Alle bestanden

Uw zoekacties: Archieven van de Afdeling Kerkwijk en de Ondercentrale Bomme...
x3307 Archieven van de Afdeling Kerkwijk en de Ondercentrale Bommelerwaard van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), 1974-1999
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

3307 Archieven van de Afdeling Kerkwijk en de Ondercentrale Bommelerwaard van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), 1974-1999
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
2. Context
2.2. Institutionele geschiedenis
3307 Archieven van de Afdeling Kerkwijk en de Ondercentrale Bommelerwaard van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), 1974-1999
Inleiding
2. Context
2.2.
Institutionele geschiedenis
De afdeling van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) in de gemeente Kerkwijk (dorpen Kerkwijk, Delwijnen, Bruchem, Gameren, Nieuwaal en Nederhemert) is opgericht op 28 januari 1974. Na de gemeentelijke herindeling in de Bommelerwaard, waarbij de gemeente Kerkwijk per 1 januari 1999 opging in de nieuwe gemeente Zaltbommel, is de afdeling opgeheven.

Bij de oprichting telde de afdeling 31 leden. Het eerste voorlopige bestuur werd gevormd door M. Deege (voorzitter), A.P. van Looijen-Vos (secretaris), M.J. Bos-Voogd (penningmeester) en J. Jansma (lid). De afdeling was aangesloten bij de Ondercentrale Bommelerwaard van de VVD.

In 1978 besloten alle afdelingen van de VVD in de Bommelerwaard om over te gaan tot het instellen van de Ondercentrale Bommelerwaard van de VVD, waarin de afdelingen van de VVD in de Bommelerwaad gingen samenwerken. De ondercentrale werd opgeheven toen de gemeentelijke herindeling in de Bommelerwaard per 1 januari 1999 tot stand kwam.
Kenmerken
Datering:
1974-1999
Plaats:
Kerkwijk en Bommelerwaard (regionaal)
Taal:
Nederlands
Dekking in tijd:
1974-1999
Verversingsgraad:
onregelmatig
Omvang in meters:
0,25
Openbaarheid:
Alle stukken zijn openbaar.
Gemeente:
Zaltbommel
Locatie:
Kerkwijk en Bommelerwaard (regionaal)
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS