Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de Bommelerwaardse Grondmaatschappij (Bogromij),...

3273 Archief van de Bommelerwaardse Grondmaatschappij (Bogromij), 1966 - 2007

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Op initiatief van de Welvaartsstichting Bommelerwaard werd 20 december 1966 de Bommelerwaardse Grondmaatschappij (Bogromij) opgericht met als doel het bevorderen van vestigingsmogelijkheden voor tuinders. Alle acht Bommelerwaardse gemeenten en de gemeente Haaften waren aandeelhouder. De Bogromij was met name actief in het verwerven en verkopen van gronden voor deze sector. Omdat ten behoeve van een nieuw Regionaal Plan de provincie en de inmiddels twee gemeenten tellende Bommelerwaard een nieuwe uitvoeringsorganisatie wilden oprichten is eind december 2005 door de raad van beheer besloten tot opheffing van de Bogromij. Meer informatie over de geschiedenis van de Bogromij en interviews met betrokkenen, bestuurders en tuinders, biedt het boekje dat Gerrit Verkuil in 2006 heeft geschreven in opdracht van de Bogromij (inv.nr. 3273/66)
Tijdens de slotvergadering van de raad van beheer besloot deze het archief over te dragen aan het streekarchief Bommelerwaard, hetgeen in april 2007 is gebeurd. De omvang bedraagt na bewerking 1 strekkende meter. Aan de openbaarheid is geen beperking gesteld.
S.M. Dumont, 2007
Inventaris
58-59 Notulen van de raad van beheer
3273 Archief van de Bommelerwaardse Grondmaatschappij (Bogromij), 1966 - 2007
Inventaris
58-59
Notulen van de raad van beheer
Datering:
1967-2007

Kenmerken

Datering:
1966 - 2007
Taal:
Nederlands
Dekking in tijd:
1966 - 2007
Verversingsgraad:
onregelmatig
Omvang in meters:
1
Gemeente:
Regionaal