Alle bestanden

Uw zoekacties: Archief van de gezamenlijke colleges van burgemeester en wet...
x3271 Archief van de gezamenlijke colleges van burgemeester en wethouders in de Bommelerwaard en Heerewaarden, (1968) 1970 - 1998
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

3271 Archief van de gezamenlijke colleges van burgemeester en wethouders in de Bommelerwaard en Heerewaarden, (1968) 1970 - 1998
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1. Oprichtingm, ontwikkeling en opheffing
2. Taken
3. Het archief
3271 Archief van de gezamenlijke colleges van burgemeester en wethouders in de Bommelerwaard en Heerewaarden, (1968) 1970 - 1998
Inleiding
3.
Het archief
De gemeente die het secretariaat (bij toerbeurt) waarnam, behoorde in principe ook te zorgen voor de archiefvorming. Het was de bedoeling dat het archief steeds werd doorgegeven. In de praktijk kwam daar weinig van terecht. De gemeente die het secretariaat vervulde zorgde wel voor de notulering. In de praktijk ontstond een situatie dat er geen centraal archief van de gezamenlijke colleges was, maar dat het verspreid was over de archieven van de acht deelnemende gemeenten. Veel stukken kwamen ook dubbel voor in de diverse archieven, maar nergens waren de series vergaderstukken compleet. Het Streekarchief Bommelerwaard heeft toen besloten om de stukken in die diverse archieven te bekijken en er een archief van de gezamenelijke colleges uit te destilleren. In feite is dus achteraf alsnog gedaan, wat gedurende het bestaan van het orgaan had moeten gebeuren. Het gevolg is dat uit de archieven van de acht gemeenten de dubbele stukken vernietigd konden worden en dat in dit archief van de gezamenlijke colleges de stukken nagenoeg compleet zijn bewaard. Wel werden in de diverse gemeentelijke archieven de stukken bewaard die handelen over de interne standpuntbepaling van de diverse colleges ten aanzien van onderwerpen die in het gezamenlijke collegeoverleg aan de orde kwamen. In dit archief van de gezamenlijke colleges bevinden zich dus de secretariaatsstukken.
De omvang van het archief bedraagt na bewerking twee strekkende meter. De stukken jonger dan twintig jaar zijn slechts in te zien met toestemming van de colleges van burgemeester en wethouders van Maasdriel en Zaltbommel.
Harriëtte van Doremaele-van Gessel, juli 2008.
Kenmerken
Datering:
(1968) 1970 - 1998
Taal:
Nederlands
Dekking in tijd:
(1968) 1970 - 1998
Verversingsgraad:
onregelmatig
Omvang in meters:
2
Gemeente:
Regionaal
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS