Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van A. Hes, 1914-1995

3214 Archief van A. Hes, 1914-1995

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
1-81 Foto's van leden van de familie Hes, andere joodse families en aanverwanten, straatgezichten in Zaltbommel, Zaltbommelse verenigingen, etc., 1914-1983
81 Bruiloft van Ester Edith (roepnaam Edith) Hes (zuster van Alex Hes) met Simon Sleutelberg, opname gemaakt in het gebouw van 't Nut aan de Minderbroederstraat te Zaltbommel. Achter de tafel vlnr: Rosa Hes-Kahn (moeder van de bruid), Edith Hes en Simon Sleutelberg. Staand vlnr: Hedwig Kahn (tante van Alex en Edith), Greetje Wille, onbekend, Joop Drievoet, Catharina (Rini) Gersons en haar man Alex Hes met op zijn arm hun dochter Rosalie (geboren 24-1-1953), Jacob (Jack) Hes (broer van Edith en Alex)
3214 Archief van A. Hes, 1914-1995
Inventaris

1-81 Foto's van leden van de familie Hes, andere joodse families en aanverwanten, straatgezichten in Zaltbommel, Zaltbommelse verenigingen, etc., 1914-1983
81
Bruiloft van Ester Edith (roepnaam Edith) Hes (zuster van Alex Hes) met Simon Sleutelberg, opname gemaakt in het gebouw van 't Nut aan de Minderbroederstraat te Zaltbommel. Achter de tafel vlnr: Rosa Hes-Kahn (moeder van de bruid), Edith Hes en Simon Sleutelberg. Staand vlnr: Hedwig Kahn (tante van Alex en Edith), Greetje Wille, onbekend, Joop Drievoet, Catharina (Rini) Gersons en haar man Alex Hes met op zijn arm hun dochter Rosalie (geboren 24-1-1953), Jacob (Jack) Hes (broer van Edith en Alex)
Datering:
1954
Adres:
Zaltbommel
Fotoprocedé:
Ontwikkelgelatinezilverdruk
Opmerking:
De vader van de bruid, Arnold Hugo Hes, staat niet op de foto. Hij lag op dat moment in het ziekenhuis en is kort daarna overleden.

Kenmerken

Subtitel:
Foto's en enkele stukken van de joodse familie Hes en andere (aanverwante) families uit Zaltbommel en omgeving
Datering:
1914-1995
Plaats:
Zaltbommel
Taal:
Nederlands
Verversingsgraad:
onregelmatig
Dekking in tijd:
1914-1995
Omvang in meters:
0,06
Openbaarheid:
Het archief is geheel openbaar.
Gemeente:
Zaltbommel
Locatie:
Zaltbommel