Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van A. Hes, 1914-1995

3214 Archief van A. Hes, 1914-1995

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
82 Brief van opperrabbijn Levisson met antwoord op een aantal vragen van Maurits Samuel de Jong over de wijze waarop hij de 24-uurs dienst van Grote Verzoendag 1942 van de Israëlitische Gemeente Zaltbommel diende te leiden, 1940
3214 Archief van A. Hes, 1914-1995
Inventaris
82
Brief van opperrabbijn Levisson met antwoord op een aantal vragen van Maurits Samuel de Jong over de wijze waarop hij de 24-uurs dienst van Grote Verzoendag 1942 van de Israëlitische Gemeente Zaltbommel diende te leiden, 1940
Datering:
1940
NB:
Maurits Samuel (Mau) de Jong was een onderwijzer die zich in augustus 1940 vanuit Rotterdam vestigde in Zaltbommel. Omdat de voorganger Arie Elburg kort na de Duitse inval was gevlucht, probeerde De Jong de rabbinale taken zo goed mogelijk waar te nemen. De tekst van de brief is deels in het Hebreeuws. A. Hes heeft na de tweede wereldoorlog een tijdlang de belangen van de Israëlitische Gemeente Zaltbommel behartigd, wellicht is hij zo in het bezit gekomen van dit stuk.
Omvang:
1 stuk

Kenmerken

Subtitel:
Foto's en enkele stukken van de joodse familie Hes en andere (aanverwante) families uit Zaltbommel en omgeving
Datering:
1914-1995
Plaats:
Zaltbommel
Taal:
Nederlands
Verversingsgraad:
onregelmatig
Dekking in tijd:
1914-1995
Omvang in meters:
0,06
Openbaarheid:
Het archief is geheel openbaar.
Gemeente:
Zaltbommel
Locatie:
Zaltbommel