
Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.
Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:
• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen
De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.
De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.
De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.
Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

- Kenmerken
- Inleiding
- Inventaris
De gemeente Rumpt heeft sinds de reformatie altijd behoord tot de roomse gemeente van Rhenoy. De gereformeerden namens ten tijde van de reformatie de kerk over. Gedurende die tijd deed een schuur vooraan op de Molendijk dienst als schuilkerk.
Omstreeks 1850 begon men met pogingen om in Rumpt een eigen kerk te krijgen. De aartspriester van Utrecht voelde wel iets voor een zelfstandige statie, maar de katholieken moesten wel beloven voor de bouw van de kerk en pastorie een som geld bijeen te brengen en voor het onderhoud van de pastoor te zullen zorgen. P.J. Kuppens stelde een geschikt terrein ter beschikking, gelegen naast zijn woning "Groenewoud". Per besluit van 23 maart 1851 is er een zelfstandige gemeente opgericht voor Rumpt. Nog in 1851 wordt de bouw van de kerk aanbesteed bij C.F. Overryn te Utrecht.
De parochies Beesd, Gellicum-Rhenoy, en Rumpt zijn uiteindelijk niet opgeheven maar samengegaan met Buren, Culemborg, Geldermalsen, Maurik, Tiel en Varik in de Sint Suïtbertusparochie. De parochies Beesd, Gellicum-Rhenoy, en Rumpt vormen daarbinnen de Linge Gemeenschap. Rond 1980 vormden de parochies al een bestuurlijke samenwerking.
- de kerk en pastorie onder 1 dag
- bergplaats
- kerkhof
- dijkboogaard aan de Linge
- perceel bouwland Waaiakkers
- perceel weiland de Groote Kamp met een strook wilgenbos
- twee percelen weiland de Pol met een strook daarvoor Poldam
- perceel bouwland
- perceel Ruikamp
- perceel De Eigen
- diverse effecten
meer informatie over MAIS-(M)DWS