Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van het Distributiebedrijf Geldermalsen, 1940 - 1960

2013 Archief van het Distributiebedrijf Geldermalsen, 1940 - 1960

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
1. Inleiding
2013 Archief van het Distributiebedrijf Geldermalsen, 1940 - 1960
1.
Inleiding
Vanaf 1939 werd door de gemeenten Deil, Est en Opijnen, Geldermalsen, Haaften, Herwijnen, Vuren en Waardenburg via een gemeenschappelijke regeling deelgenomen in de distributiedienst in de kring Geldermalsen.
De Distributiekring Culemborg bestond uit de gemeenten Culemborg, Beusichem, Buren en Buurmalsen, de Distributiekring Tiel naast Tiel uit de gemeenten. Wadenoyen, Ophemert, Varik en tenslotte de Distributiekring Zaltbommel voor de Bommelerwaard. Per 1 januari 1948 werden de distributiekringen Geldermalsen, Culemborg en Zaltbommel samengevoegd tot de Distributiekring Geldermalsen. Doordat de werkzaamheden steeds verder afnamen, werd het aantal uitdeelpunten en het ambtenarenbestand geleidelijk aan teruggebracht.
Het archief heeft een omvang van 1,375 strekkende meter.

Kenmerken

Datering:
1940 - 1960
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
1,12